Tedy Magdo, to se ti opravdu podařilo píchnout do vosího hnízda. Když jsem si přečetla některé reakce, nevím, jestli je to k smíchu nebo k pláči. Fanatismus, fráze načerpané z brožurek nevalné úrovně, snaha zvítězit se svým názorem za každou cenu.
Za sebe řeknu, že ne se vším v tvém příspěvku souhlasím, rozhodně ho ale neberu jako vulgární, dokážu se vcítit do tvého pocitu ponížení, kdy ti na chodbě sestra lapne a zmáčkne tvůj prs. Dodala bych ale jednu věcnou přípomínku k umělé výživě - alergizace!!! Konkrétně: Můj "drobeček" Anetka se narodila s váhou 4,1kg, takže jí v den porodu asi množství mého mléka nemohlo stačit, docela často poplakávala. Měla jsem ji u sebe, kojila jsem ji cca každou hodinu (prosím, nekamenujte mne nikdo, čas jsem neodměřovala, to jen odhaduji). Byla jsem nesmírně vyčerpaná dlouhým, náročným porodem, točila se mi hlava ap, proto jsem večer sestru požádala, aby na chvíli vzala Anetku k sobě, abych se mohla aspoň trošku vyspat, protože jsem opravdu nebyla ve stavu, kdy bych se o ni mohla dostatečně postarat. No a milá sestra neudělala nic jiného, než že ji dvakrát bez mého vědomí nakrmila umělou výživou. Dnes je Anetce 13 měsíců a má tak šílenou alergii na kravské mléko, že po pouhém olíznutí něčeho mléčného má cca hodinu červené fleky po celém obličejíčku, alergii potvrdily i laboratorní testy. Dobře vím, že nemůžu s jistotou tvrdit, že právě tento první kontakt s umělým mlékem je příčinou, ale dětská lékařka i alergoložka potvrzují, že to tak může být.
Původně jsem byla odhodlaná kojit cca 1 rok (stejně jako před 10 lety syna), ale v této situaci svůj "závazek" zvyšuji na dva roky.
Mějte se všichni krásně, ať už kojíte nebo ne! Hanka
Předchozí