Příspěvek Běty mi mluví ze srdce, ale přesto ještě něco dodám. Takto psát o kojení, jak píše Magda, může jen žena, která má s kojením špatnou zkušenost. Možná, jen proto, že jí nikdo vhodně, důstojně, neporadil zřejmě kojila nesprávnou technikou a kojení jí v důsledku toho bolelo. Zásada správného kojení je, že kojení nesmí bolet. Pak je to velice příjemný zážitek jak pro dítě tak pro matku. Rovněž složení mateřského mléka je hotový zázrak. Umělá výživa sice dokáže dodat potřebné kalorie k růstu, ale nedodá složité mastné kyseliny a obranné látky, živé buňky a další spoustu přínosných látek pro dítě. Dítě v mateřském mléku dostane tuk a zároveň enzym na jeho lepší trávení atd., zkrátka umělá výživa se nemůže nikdy mateřskému mléku vyrovnat. A jaký přínos z toho můžou mít maminky? Kojení snižuje výskyt rakoviny prsu a vaječníků. Takže ve srovnání s těmito výhodami, nevýhoda puntíkovatého trička je opravdu směšná. Jinak já kojím již 16 měsíců a nejsem nijak v pohybu omezena, když cestuji na den dva pryč zastoupí mně manžel a podá odstříkané mléko. Magda by byla nejradši, aby prsa rovnou narostly i mužům, aby převzali péči o dítě se vším všudy jak píše, to by se jí to nakupovalo a možná by se jí líbilo, kdyby rovnou to dítě za ní donosil a porodil hi hi. Ale to už píšu se stejnou nadsázkou ve stylu alá Magda.V každém případě je na každém jak se z kojením rozhodne. Já jsem si jako rozumný člověk dokázala spočítat výhody a nevýhody. Je škoda, že maminy jako Hanka(syn 2,5 roku) tu možnost volby ani neměly, ale ty maminky co si můžou vybrat mezi MM a umělou výživou ať vybírají moudře.
Předchozí