...Ano vím o tom, že v Myanmaru nepřátelé státu prý záhadně mizí a že prý existují pracovní tábory. Ale dokud mi o nich nebudou vyprávět i místní a stěžovat si, že někdo reálný od nich z vesnice tam někam zmizel, budou to pro mne jen zprávy vydané Evropany z evropského pohledu....
UFFF...Míra arogance a hlouposti v tomto tvrzení se mne dotýká právě proto, že jsem tyto lidi potkal, hovořil s nimi, navštívil utečenecké tábory, pokusil se přejít hranice z Thaiska mezi odpůrce diktatury, nikoli bandity, jak někde zaznívá ve vašem textu... atd. Chápu ze zabarvení vašeho textu, že cokoli napíšu či řeknu se setká s bohorovným nadhledem nad tím chudáčkem, který nic nepochopil...Jen mne vždy nenechává v klidu, když kdokoli vydává svůj pocit po devíti dnech kdekoli za objektivní posouzení reálií. Potkávám vás, znalí světa, po celé zeměkouli, v zemích kde se opravdu lidé mučí a zabíjejí pro své názory a vidím vás, jak, si užíváte, jak hodnotíte, jak na všechno máte názor...je mi z vás smutno. NEKDY SE STACI PODIVAT TREBA NA STRANKY "CLOVEK V TISNI" O BURME SE DOZVITE I TO, CO VLASTNE ASI ANI NECHCETE...
Předchozí