Misko,
Petra urcite neni fanatik, do teto diskuze se nezapojila, protoze spatne pochopila clanek, ale proto, ze to co a jak to dela s kojenim ona veri, ze je pro jeji deti to nejlepsi a chtela tak urcite jen ty, ktere jeste miminko nemaji a premysleji o kojeni povzbudit.
To, ze veris, ze delas to nej pro sve deti z tebe jeste nedela fanatika. Je lepsi ovsem za neco verit a stat si zatim, nez se postavit se zalozenyma rukama a nedelat s tim nic.
Ja souhlasim, ze kdyz kojeni nejde at uz z jakychkoliv duvodu tak takove maminky by mely dostat tu nejvetsi podporu ne to zkouset znova a znova, ale psychickou podporu, aby se necitily, ze selhaly. Protoze urcite udelaly co bylo v jejich silach a to ze nemaji mlicko, nebo jim to nejde neni duvod, proc si myslet ze jsou neco horsiho, nez ty co koji.
Nahodou i kdyby kojily jen tyden tak tomu svemu miminku daly ten nejlepsi start do zivota, protoze prave to mlezivo obsahuje nejdulezitejsi ochranne latky. Priroda to takto zaridila. Nam v nemocnici rikali, ze i kdybychom nechtely kojit tak at to zkusime alespon ten tyden, protoze tyto ochranne latky z lahve to miminko nedostane a ony mu vydrzi v telicku 6 mesicu - a to vse jen z par dnu kojeni! Je to tak, ma dcera nebyla tech 6 mesicu nemocna...
I ja jsem si myslela parkrat, ze to vzdam. Duvody byly pocatecni bolest prsu, popraskane bradavky, kojeni co 2 hodiny, nevyspanost a posledni dobou stipani dcerky pri kojeni do prsou AUU. Ale nejak jsem to s podporou meho muze prezila a ted jsem moc rada, ze jsem to jen tak nevzdala.
Nechci kojit dele jak rok, takze urcite jsem taky sobecka, myslim totiz na sebe a prave na to, ze jsem diteti dala co potrebovalo a ted je zase cas na me, rada bych totiz zase zacala pracovat a to s kojicim ditetem nejde.
Kazda maminka to sve ditko miluje a dat mu, co povazujeme za nejdulezitejsi nedela opravdu z nikoho fanatika. To bylo dost kruta poznamka.
Ja zastavam Perin nazor, a taky si nemyslim, ze jen proto, ze chci mit otce u porodu se snazim byt s dobou. To je pekny nesmysl.
Preci nikdo nikoho nenuti to tehotenstvi prozivat, ale ta moznost tady je, dokazano ze brat kyselinu listovou pred otehotnenim jen miminku prospiva, tak proc ne? Proc neudelat pro to dite to nejlepsi?
Tim nemyslim zcela se mu oddat a prat a zehlit mu veci ve 40 letech :o)
Ja sama znam hranice a tohle bych nedopustila, nechapu proc si nekdo mysli, ze tim, ze kojim sve dite dele nez 6 mesicu a nevadi mi to, ze by z meho ditete neco takoveho vyrostlo. To snad s tim, jak clovek zachazi s miminkem a batoletem nema vubec nic spolecneho!
Proto rikam, urcite kojit, ale ne za kazdou cenu. Kdyz to nejde, tak to miminko preci taky bude zdravo a nenechame jej hladem jen proto, ze se vsude hlasa, ze kojeni je to nej. Ono je to nej, ale kdyz to nejde, tak si nic nevycitat.
Ed
Předchozí