Milá Petro
Stejně jako Ty jsem zastánce sexuality pouze z lásky, přirozených porodů a kojení, výchovy dětí bez tělesných trestů. Partnerskou nevěru odmítám, nepěstuji, ale neodsuzuji hned každého, kdo do toho "spadne", protože jsme jen lidé. Odmítám interrupci, i když nevím, jak bych se zachovala, kdyby se mi mělo narodit nemocné dítě. Mám totiž dvě zdravé děti a k nim jisté povinnosti. Vzhledem k tomu, že moje velice blízká přítelkyně má vážně postiženou holčičku, vím, že je to "pracovní úvazek" pro více, než 1 osobu. A vzhledem k tomu, že máme oboje rodiče daleko (nemohli by vypomoci) a s mužem oba podnikáme - a přitom jsme na hranici chudoby (i takoví podnikatalé u nás jsou), nevím, kdy bych mohla pečovat o postižené dítě a přitom mít na chleba a boty pro ty již žijící....
Přes moje názory, které se shodují vlastně s Tvými a které tady poměrně často prezentuji, mi tady nepíšou, že jsem blbá. Je to trochu o způsobu vyjadřování. Tyto podáváš jako dogma, podle dřívějších způsobů "kdo nejde s námi, jde proti nám" a ještě to má trochu závan fanatismu (volba výrazů, slov, obratů, formulace "jako vyčtené z knihy").
Promiň, pokud se tě moje zhodnocení dotklo, klidně se předem omlouvám, ale pokud máš SKUTEČNĚ zájem o diskusi, zkus trochu přehodnotit tón, kterým tu "hovoříš.
Vím, o čem mluví, jsem znamením býk a jako takový jsem velice výbušná, rychle reagující a měla jsem s tím často potíže. Moje mamka - úžesná paní a máma a babička, která by se pro nás děti i vnoučata roztrhala a přitom nás také nekojila - mi vždy říkala: "můžeš říct cokoliv, ale TEN TÓN, na ten si dej pozor!
Dnes vím, že měla pravdu a učím to svoje holčičky (berana a lva), za které bych položila život, ač jsem je nekojila............
Simča
Předchozí