To je pravda. ONo je jednodušší vymlouvat se povahu, než na sobě zapracovat, že? Všichni musí uznat, že všechno, co řeknu je jediná správná pravda, protože já mám prostě takovou povahu...
Petro, nerozumím ti - tady někdo psal, že nejlepší je děti nekojit? Tady je někdo nechová, nemazlí se s nimi? Nevzpomínám si, že bych něco takového četla (i když pravda je, že příspěvků tu přibylo...). Dokonce i Magda, do které jsi se navážela, své děti kojila a uznává, že kojení je důležité - jenom upozorňuje, že i kojící ženy jsou lidské bytosti. A když se podíváš na fotku, jak si její děti hrají :-)... Je třeba k té fotce ještě něco dodávat?
Mimochodem, nepochopila jsem, podle čeho poznáš tu SPRÁVNOU pravdu. Vzpomínám si, že jsem zhruba před půl rokem četla v překladu jedné rakouské knihy, že děti by se měly kojit do jednoho roku, nicméně neměli bychom se vysmívat ženám, které kojí déle , protože to určitě myslí dobře, i když to ideální řešení není. Bylo to prezentováno jako stanovisto rakouské pediatrické společnosti. Netvrdím, že je to názor, se kterým bych souhlasila, ale na druhou stranu - jak se dá objektivně určit, kdo má pravdu? Pokud si dobře vzpomínám, jejich názor vycházel zejména z toho, že mateřské mléko je "znečištěno" životním protředím a dítěti se do těla dostávají látky, které v zdravotně kontrolovaném mléku obsaženy nejsou, a které už dítě po jednom roce života pít může. Teda, pít může to mléko, nikoli ty škodlivy :-)
S.
Předchozí