Milá Běto a Jano se dvěma dětmi,
velmi vám děkuji za váš příspěvek. Do diskusí na rodině se obvykle nezapojuji, ale tady mi to opravdu nedá. Podle mě je kojení přirozeným pokračováním těhotenství a porodu. Já se na ně takto dívám, kojím dvacet měsíců a kojit budu i dál, protože mě to absolutně v ničem nezatěžuje. Nemám ani černo pod očima, ani mi nepadají vlasy nebo zuby. Plně jsem kojila do osmi měsíců, protože to vyplynulo ze situace. V té době měl Honza téměř deset kilo. Já jsem drobné postavy 157/48, jím zdravě a pochopitelně taky beru vitamíny. Nejsem žádná orvaná matka puťka, která sebe staví na poslední místo za všechny členy rodiny. Těším se z lásky a blízkosti mého syna a snažím se užít si každou minutu.
Myslím si, že část podstaty spočívá v informovanosti. Vědět, jak velkým přínosem mateřské mléko pro moje (naše) dítě je - teď nechávám stranou krásu fyzického kontaktu - a taky, jak mám jíst a jaké látky do sebe dostat, aby moje tělo fyzicky nestrádalo.
Asi mě všichni správně nepochopí, ale nechci se tady rozepisovat, protože tohle je téma na hodiny a hodiny. Z některých maminek v téhle diskuzi je mi smutno.
Všechny zdraví Petra a právě kojící se Honzík
P.S.: Doporučuji knihu od Petra Fořta Moderní výživa v praxi pro těhotné, kojící ženy a děti
Předchozí