Budu muset jeste neco doplnit, protoze prvni prispevek jsem psal v rozruseni. Dovolim si napsat par postrehu, ktere by se v nemocnici (obzvlaste pak v porodnici nemeli dit).
Vsiml jsem si, ze se odpadkove kose se vynaseji tak jednou za 5 dni (alepson tedy v navstevni mistnosti, kde se navic strida obrovske mnozstvi lidi a prochazi se jim do ostatnich pokoju k maminkam a k cerstve narozenym miminkam) - na pokoji se vynaseji denne.
Skladba jidel je standartni nemocnicni a vubec neodpovida pestre strave nastavajici maminky, tzn. zadna zelenina, ovoce, jogurty, ...
Cely tyden, ktery tam stravila se poradne nevyspala a pan primar se ji divil, ze si tam neodpocine (neni se co divit, protoze byl v tomto obdobi svatek Valentyna a behem te noci bylo asi 7 porodu, ...).
Mam kamarady ve Francii, kdyz jsem jim tyto a podobne praktiky, ktere se v ceskych (zvlaste pak v Nymburc) porodnici deji, smali se mi, neverili a nakonec konstatovali, ze nase zdravotnictvi je asi tak 30 let za francouzskym.
Mimochodem me zene nedelali temer nic (myslim tim vysetreni), nikdo ji neinformoval, nikdo ji nic nerekl (ovsem mimo sester). Doktori maji navic soukrome praxe (i pan primar Klumpar), takze nemocnice je prone druhorada vec!!!
Chudaci zdravotni sestry a porodni asistentky. Slouzi zde jedna detska sestra a jedna porodni asistentka, v pripade nouze se vola dalsi sestra z jineho oddeleni. Doktor se ukaze akorat tak na vizitu (s panem primarem jsou takove zkusenosti, ze se kazda maminka boji na neco zeptat, protoze pry plati pravidlo, kdo se pta, ten tam zustava dele). Nedostatky v nemocnicni peci (hlavne zazemi) se snazi vyrovnat sestry, jim jedinym patri dik, ze se vubec v Nymburskem okresu narodi nejake deti.
Doufam, ze brzy otevrou novou porodnici v Mestci Kralove, protoze po zkusenostech z Nymburka nechci, aby zde zena rodila a radsi ji odvezu kamkoliv jinam.
Předchozí