Paní Petro, já zase s článkem plně souhlasím.
Sama mám pocit, že v dnešní době ženská, která nekojí je ta nejhorší na světě. Osobně si myslím , že sice mateřské mlého bezesporu má do jisté míry ochranné účinky,ale zase na druhou stranu to není prevence všech možných nemocí. Když jsem byla malá jediné správné bylo podávat sunar . V dnešní době je zase ta jediná správná cesta kojení.
Z osobní zkušenosti musím říct, že já jsme byla kojená 9 měsíců a trpěla jsme v dětství silným astmatem . Můj bratr byl na sunaru a nikdy neměl žádné problémy. Můj muž a jeho setra též patřily ke kojeným dětem a oba měly dýchací problémy. Tak nevím.
Já sama jsem kojila 8 měsíců a nemohla jsem se dočkat až to skončí . Dokonce jsem byla rozhodnutá dceru odstavit v 9 měsících , protože jsem toho měla plné zuby.
Moje důvody k odstavení byly tyto:
1. Z velké produkce mléka , které mi utíkalo jsem měla rozmokvalé bradavky, přestože jsem prsa mazala a často nechávala na vzduchu.
2. Dceři natrostly na konci 3!!!! měsíce první zuby , takže kojení bylo opravdu náročné.
3. Mě vadilo , že nemůžu dceru dát nachvíli pohlídat babičkám a odpočinout si. mléko mi nešlo odstříkávat ani odávačkou.
Byla jsem k smrti utahaná , protože dcera byla hodně uplakané miminko a prvních 5 měsíců jsme spala průměrně 4 hdiny denně.
A pak , když jsem si přečetla na rodiny články vašeho ražení dostala jsem depresi jak jsme špatná matka , když mi kojení připadá hrozný a sama se cítím jako vydojené "zvířátko".
Hluboce obdivuju ženy , které kojí děti do dvou let a více, ale rozhodně si nemyslím , že já jsem v porovnání s nimi horší matka, když mám jiný postoj ke kojení než ony.
Adéla
Předchozí