Zijeme v Praze, ale musim rict, ze jsem o porodu v Praze od zacatku tehotenstvi vubec nepremyslela. S manzelem jsme se rozhodli, ze budeme rodit v Turnove - dali jsme prednost mensi nemocnici pred anonymitou prazskych porodnic a musim rict, ze jsme byli moc spokojeni. V unoru jsme si stastni odvazeli do Prahy naseho Vojtiska!
Od prvni hodiny, kdy jsem byla prijata do porodnice, jsem neustale citila podporu a peci. Vsichni ke mne byli velmi mili a pratelsti, nikdo nikam nepospichal. Vojtisek je nase prvni miminko, a tak jsem byla samozrejme nervozni. I kdyz jsem se snazila o porodu dozvedet co nejvice, bylo pred nami neco naprosto noveho, a tak jsem byla moc rada, ze jsem ani chvilku nebyla v nejistote, co se bude dit, ale o vsem jsem byla panem primarem Miklem nebo sestrickami dopredu informovana.
Cele prostredi turnovske porodnice pusobi velmi pekne a optimisticky. Porodni sal je nove zrekonstruovany a krome virive vany, sprchy, toalety, mice, zebrin, porodniho luzka, je tam take manzelska postel, kde jsem mohla behem porodu lezet. Ja jsem sice v prubehu porodu davala prednost chuzi, ale manzelske luzko jsme take vyuzili - po porodu jsme na nem s manzelem a nasim Vojtiskem 2 hodiny odpocivali a v klidu vstrebavali ten ohromny zazitek. Meli jsme dostatek casu obdivovat to nase miminko a ze vsech stran si ho prohlednout a zacit se s nim seznamovat.
Take nasledna pece po porodu, jak o mne tak o Vojtiska byla dokonala. Mohla jsem mit Vojtiska kdykoliv u sebe a kdyz jsem si potrebovala odpocinout mohla jsem ho sverit sestrickam. Sestricky mi vse potrebne vysvetlili a naucili me o miminko se postarat.
Chteli bychom timto podekovat panu primari Miklovi, celemu jeho tymu a dale vsem na novorozeneckem oddeleni. Prave vsichni tito lide se postarali o to, ze prichod naseho Vojtiska na svet byl pro nas nadhernym zazitkem a nase stesti nebylo nicim naruseno!
Martina&Jan&Vojtisek Pavelkovi
Předchozí