Ahoj Magdi,
vidím,že jsi rozpoutala velkou diskuzi. Ani mně to nedá a musím reagovat. I já mám pocit, že stejně jako v 60.letech byla odsuzována matka, která dítěti nedávala Sunar, dnes je to totéž v bleděmodrém, je se propaguje kojení. Nehodlám polemizovat o tom, že mateřské mléko skutečně JE, to nejlepší pro dítě, a že pro matku je to pohodlné, jen mám pocit, že pokud se matka z objektivních či subjektivních důvodů rozhodne nekojit, je přinejmenším divná.
Pro mne kojení rozhodně nebylo příjemnou záležitostí a první dva měsíce jsem při každém kojení zažívala velké bolesti. Nakonec jsem přesto dokázala kojit 9 měsíců a jsem na to opravdu pyšná. Z dnešního pohledu ovšem vím, že by pro domácí pohodu bylo daleko lepší, kdybych nekojila. A myslím si, že pohoda je pro dítě to nejdůležitější. Pokud se mi stane totéž i při dalším dítěti, určitě to obrečím, ale doufám, že sama sebe dokážu přesvědčit, že je lepší nekojit a být v pohodě. Protože být v podobném psychickém srabu s ještě jedním dítětem, to by nedopadlo dobře.
iva
Předchozí