Milá Ivo,
Já si myslím, že nemá cenu maminky nutit kojit, já jsem spíš pro pomoci každé mamince, která kojit chce a má takové problémy třeba zrovna jako ty. Každá maminka má právo na informované rozhodnutí. Maminka, která neví jak prospěšné látky jsou jen v MM, tak to může zbytečně rychle vzdát a třeba pak toho i lituje. U tebe je jiný problém. Tam si myslím, že už špatným startem v porodnici se nastartoval u tebe bludný kruh co se týká té bolesti. Víš jistý dyscomfort zpočátku u některých citlivých žen může nastat, ale né tak dlouho a né tak jak ty popisuješ. Určitě to nebyla tvá chyba, ale spíš těch zdravotníku, kteří ti měli ukázat správnou techniku kojení a pokud byl problém u dítěte ( např. pokud se již v děloze naučilo cucat paleček a tím se naučilo špatně sát) Bylo potřeba se zaměřit i na to, aby se dítě naučilo správně sát (a neodíralo ti bradavku) a to by ti určitě při několika návštěvách ukázala zkušená laktční poradkyně. Já ti můžu poradit jen to, že pokud se rozhodneš nekojit tak aspoň, dopřej svému dalšímu dítěti mlezivo, protože v mlezivu je spousta obranných látek, keré potáhnou celý trávicí trakt dítěte a chrání ho před infekcí, která často vstupuje u kojenců do těla trávicím traktem. No a pokud se rozkojíš pod dohledem šikovné laktační poradkyně myslím, že si to kojení vychutnáš stejně jako já. Ahoj Jana
Předchozí