Milá Petro,
ačkoliv děti nemám, přesto se musím paní Magdy zastat. Já její články čtu už delší dobu a rozhodně bych neřekla, že děti odstrkuje kvůli svému pohodlí. Velice se u jejích článků pobavím a musím říct, že kdybych jen z poloviny zvládala různé situace s přehledem a humorem jako ona tak bych se považovala za dobrou. Myslím, že z jejích příspěvků naprosto čiší láska ke svým dětem a rodině vůbec. Její článek jsem nepochopila jako odmítání kojení, ale to šílené co se kolem strhne pokud nejste perfektní "kojná" vždy ready a poslušná. Nezlobte se na mne, ale docela dost mých kamarádek mělo problémy samo se sebou díky kojení, které zřejmě není až tak úplně jednoduché pokud je to poprvé a může skutečně připravit mamince miminka mnoho velmi stresujících chvil a máte-li navíc strach jestli má miminko dost tak dvojnásob. A mně sestra sáhnout na prso a skutečně jak dojnici ho zmáčknout beze slova tak pokud bych se na to vzmohla asi bych ji jednu pěkně pleskla. I kojící maminka je člověk a ne jen tupý stroj na dávání mléka, a tak by s ní měly zacházet i sestry. Nikdo nezpochybňoval dobrý vliv kojení na miminko jen občas je třeba se podívat jestli to skutečně není na úkor něčeho jiného např. psychické pohody maminky. A upřímně řečeno je mnoho zdravých nekojených dětí, které ale měli maminku milující, v pohodě, která ač je nemohla nebo nechtěla kojit jim zcela jistě dala do života pocit bezpečí, klidu a lásky a to je to oč tu asi šlo.
Nechápu proto proč na paní Magdu musíte tak útočit. Nebo je to trestné říci, že pro každého kojení neznamneá naprostou idylku a splynutí s miminkem? Že to někdy může cítit jinak? Nejsme roboti, ale lidé a to co jednomu je příjemné pro druhého může být problematické.
Předchozí