| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Nemocnice a SZZ Nymburk

Před týdnem se mi v Nymburce narodilo druhé dítě.S přístupem porodnického personálu jsem byla velmi spokojená, tímto bych chtěla poděkovat porodní asistentce Peckové a paní doktorce Doležalové.Byla jsem v porodnici od rána kvůli odteklé plodové vodě, kontrakce jsem měla nepravidelné a kolem poledne ustávaly.V poledne jsem měla hlad,ale nic k jídlu jsem nedostala, což jediné mi vadilo.Potají jsem alespoň ukusovala rohlík z domova, nicméně nervózní,že mě někdo přistihne.Odpoledne se porod rozběhl a v podvečer se mi narodil krásný zdravý syn. U porodu jsem měla manžela a také dulu,která mi moc pomohla.S přítomností duly se v Nymburce setkali zřejmě poprvé,moc se na to netvářili,že prý je tam málo místa a že by dali raději přednost pouze manželovi.Ale když přijela,nevyhodili jí.Určitě k tomu přispělo i to,že se zrovna uvolnil pokoj pro tatínky,kde jsme všichni tři mohli v klidu být, a v závěru mohla normálně i na porodní sál.Toto také oceňuji,ne v každé porodnici je přítomnost dvou osob jako doprovodu možná.
S kojením jsem tentokrát,na rozdíl od prvního dítěte před 2,5 lety,problém neměla, takže dětské sestry jsem nepotřebovala.Ale myslím,že se nic nezměnilo a stále platí, že v případě problémů s kojením nejsou většinou sestry schopny účinně pomoci, i když bych nerada křivdila všem.Jenže sestry se ve službách střídají,každá říká něco jiného a dle mého názoru chybí celková a hlavně jednotná koncepce toho, jak kojení podporovat."Deset kroků k úspěšnému kojení" visí na plakátu na chodbě,ale tím to také asi končí.Mamince, která se mnou byla na pokoji,se kojení nedařilo,a tak jsem měla možnost rady jednotlivých sester poslouchat.
Nymburskou porodnici mohu opravdu doporučit,porodnické oddělení je skvělé, ale je dobré se vyzbrojit kontaktem na nějakou laktační poradkyni a v případě věších problémů ji neváhat kontaktovat ještě z porodnice.Pokud bude třeba,přijede za vámi i do porodnice,dětské sestry ji znají.
Na závěr bych ještě chtěla upozornit, že vybavení nemocnice je starší, kromě nadstandardu jsou záchody a sprchy společné na chodbě, a hlavně bývá problém s čistým prádlem, takže je dobré mít i svoje košile a látkové pleny pro případ nouze.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.