Zdravím všechny maminky a nedá mi to vám nenapsat svůj dojem z prohlídky porodnice,která je opravdu po dohodě možná,jak nás informoval pan Dr.Toman. Po telefonické dohodě jsme s manželem přijeli ,,na místo činu ,, :-), kde nás uvítala p.Pecková.Byla moc milá a ochotně nás postupně provedla všemi prostory,které jsou zde k dispozici.Popsala nám jak to zde chodí a co nás čeká.Je to skromně zařízená porodnice,pro své účely však vyhovující a kdyby všechny sestřičky a doktoři byli tak milí a lidští,jako paní Pecková,musela by to být radost zde porodit :-).Přítomnost partnera u porodu 600,- Kč,využití nadstandar.pokoje rovněž 600,-/den (v případě,že je volný!).Jinak jeho rezervace není/z pochopitelných důvodů/ možná.Epidural dávají bez problémů a nástřih dělají v případě potřeby,tedy není to-dle jejich slov-automatické!Miminko přikládají /nejsou-li komplikace!/po porodu na tělo maminky.Tatínek může a nemusí přestřihnout pupeční šňůru.Odběr pupečníkové krve musí být PŘEDEM domluven,jinak se neprovádí.Jediné,z čeho mám obavy je už i předešlými maminkami zmíněné kojení.Asi to budeme muset naštudovat a poradit se opravdu předem,s nějakou laktační sestrou.Byla jsem se podívat ve 3 porodnicích,abych měla srovnání, no a vypadá to,že do toho s těmi nymburskými doktory půjdu :-).Určitě se pak ozvu a dám vědět,jaká byla teorie a jaká praxe:-).Tak zatím a držte se v těchto vedrech!!!
Předchozí