Přidat odpověď
Slyčela jsem tuto historku povídat v rádiu nějakou paní, podle hlasu už starší.
Čekala tehdy třetí dítě a trpěla na silné pálení žáhy. Tak si vždycky v drogerii koupila balíček zažívací sody. Jednou zase přišla z nákupu, snědla kousek buchty a ha! Pálení je tady. Zašátrala rukou v tašce s nákupem, vyhrábla balíček, nabrala plnou lžíci a strčila do pusy. Jak to tak převalovala v puse, zdálo se jí to nějaké divné, neobvyklé, tak si prý pro sebe říkala, to je hrůza, už ani tu sodu neumějí udělat pořádně.
Jenže pak se podívala na balíček, co to vlastně jí, a hele ho, ono to bylo hnojivo na kytky, které ten den taky koupila.
Hned volala svému gynekologovi, jestli to nemůže být nebezpečné, co jako má dělat. A on se ptá, jak se to jmenuje? Tak ona praví: holtrus. On říká holtrus, holtrus, jo! To znám, to je holubí trus. Co tam píšou o ředění? A ta paní čte: na špičku nože do půl litru vody. Tak ten doktor povídá: vy jste toho snědla lžíci, tak si natočte 5 litrů vody a všechno to vypijte.
Narozený syn pak vážil přes 4 kila.
Mmch, tuto příhodu jsem slyšela v době, kdy jsem čekala 3. dítě a příííšerně mě pálila žáha!
Předchozí