Milý Zdenku,
v Nymburce jsem rodila před devíti měsíci a musím říct, že jsem byla celkem spokojená. Jsem z Poděbrad - přistěhovala jsem se z Prahy a nikoho tu neznala. Začala jsem chodit do poradny k primáři Klumparovi. Ten mě i rodil. V průběhu těhotenství jsem chodila cvičit do MC v Nymburce - díky, sestřičky, bylo to super !!! Porodnici jsem si prohlédla dopředu a věděla jsem, do čeho jdu. Dost lidí říkalo, že je to tam hrozný - jídlo se nedá jíst, personál není ochotný, no všichni strašili, jak se dalo. Šla jsem tam trochu s obavou. Manžel byl u porodu a musím říct, že se všichni (až na jednu dětskou sestru) chovali skvěle. Sestry se mnou byly třeba celou noc a pomáhaly mi kojit - pan primář byl ochotný a všechno mi vysvětlil - šla jsem domů pátý den po porodu. Jídlo nebylo nic moc, ale manžel mi nosil ovoce a jogurty, tak jsem to vydržela. Cena 300 Kč za přítomnost manžela u porodu se mi zdá přiměřená. Trochu jsem z Vašeho e-mailu rozpačitá - co na to říká Vaše manželka? Je takové trochu zvláštní, že píše muž do téhle rubriky, ale vlastně - proč ne? Asi je to Vaše první miminko, že? Držím palce, ať jste spokojeni - a myslím, že to není potřeba tak prožívat - důležité je, aby bylo miminko zdravé a těch pár dnů se vždycky nějak přežije. Těším se na Vaši reakci z porodu. Lenka
Předchozí