Pro porod na Vinohradech jsem se rozhodla ještě dříve, nežli mi sestřička sdělila tu báječnou informaci o mém pozitivním těhotenském testu.Důvody, proč jsem takto volila byly dva: má dlouholetá kamarádka Gábinka Vlachová, která je sálovou sestřičkou v této porodnici a skvělá MUDr. Pavlína Nováková, ke které docházím na pravidelné prohlídky. S manželem jsme si mimčo přáli, po dvou měsících jsme se dočkali. Od 3 měsíce jsem přestala pracovat, neboť pracuji ve školství a práce s dnešními dětmi je celkem riskantní. Mé těhotenství probíhalo bez obtíží a já to období opravdu užívala. Ovšem naší hočičce se chtělo na svět dříve, termín jsem měla 7.9.04 a Valinka se narodila 16.8.04. Byli jsme v prvních chvílích nervozní a zaskočeni. Mé iluze o příjemných sestřičkách se rozplynula. Na porodním sále byly dvě porod.asistentky, ženy staršího věku. Žádný úsměv, žádné vlídné slovo, žádná rada, žádné povzbuzení. Vždy jen přišly, zkontrolovaly a opět odešly. Jediné co ze sebe vysypaly znělo: "Bylo to hezké", až když byla Vali na světě. Opravdu profesionální přístup. Jen díky mému manželovi Markovi, Gabče a v neposlední řadě úžasné paní doktorce Pavlíně Novákové, která je dokonalý profík, mám opravdu hezké vzpomínky na svůj první porod. Nesmírně si těchto lidí vážím a cením si jejich podpory kterou mi dali ve chvílích, jež jsou pro každou maminku tak důležité. Přístup sester na celém horním patře raději komentovat nebudu. Chápu, že ne každý člověk má vždy dobrou náladu, avšak já jsem za celých 6 dní nezaznamenala v jejich tvářích chuť toto povolání vykonávat, zvláště sestry u těch malých drobečků. Ale doktoři jsou 1! Alespoň ti, se kterými jsem se setkala já. Zvláště pak roztomilý, ochotný a příjemný pan doktor od miminek-zapomněla jsem jeho jméno, tímto se mu omlouvám. Vybavení porodnice není určitě tím nejdůležitějším, ale šestilůžkový pokoj-to je v dnešní době katastrofa! Přeji všem nastávajícím maminkám zdravé, krásné a učenlivé děti, jako je ta naše holčička, příjemné mamky na pokoji-já měla to štěstí a hlavně jen dobré zkušenosti z porodnice.
Předchozí