Milé maminky,
každá z nás si přeje mít zdravé dítě. Když přijde špatná zpráva, vše najednou ztrácí smysl. Přijde pláč, nechcete nic slyšet a věříte, že se třeba něco stane a všechno dopadne dobře.
Letos v lednu jsem i já dostala špatnou zprávu. Naše druhé dítě, na které jsme se moc těšili i s naší dcerou má anencefalus. Výsledky AFP byly opravdu moc vysoké a pravděpodobnost, že dítě bude v pořádku nebyla žádná. Po absolvování podrobného ultrazvuku jsme museli těhotenství v 18. týdnu ukončit.
Chtěla bych vám, milé maminky, touto cestou říct, je hrozné, když doktoři vyřknou ten ortel a vy to musíte přijmout a rozhodnout se. Ale veřte mi, člověk opravdu vydrží hodně a my ženy obzvlášť. A čas nám pomůže.
I pro mě bylo velmi těžké čekat na další těhotenství, obzvlášť, když 14dní po ukončení se spustilo mléko. Nechtěla jsem čekat a manžela jsem doslova přemluvila. Výsledek ? Samovolný potrat. V tu dobu se ve mě něco zlomilo, a já si řekla dost. Je čas začít myslet normálně!
Teď se těším na konec léta, a bude-li nám přáno, přijde i další dítě.
A nakonec. My ženy, co můžeme mít děti, máme neustále naději.
Přeji vám všem, aby na svět přišly zdravé a krásné děti, ze kterých budete mít radost každý den. Hodně štěstí.
Zároveň bych touto cestou velice ráda poděkovala Prof. Eliášovi z Hradce Králové.
Předchozí