Ahoj Evo, od tvého příspěvku uplynula už delší doba a tak nevím, jestli se sem ještě mrkneš. Jak je vidět, pan primář radši odpovídá na pochvalné příspěvky, můj, ale i tvůj nechal bez odpovědi. Ale možná mu křivdím. Během prázdnin prošla turnovská porodnice rekonstrukcí a tak měl asi starostí dost.
Pokud vím, je nyní vybudováno několik místností, kde rodička stráví čas před porodem a také tam porodí. Odpadá tedy (pro mě naprosto neuvěřitelný) přesun z "hekárny" na sál s dítětem téměř mezi nohama na (jak mi sdělil zdravotnický personál) několik posledních kontrakcí při nichž porodíš. Jak mohou vědět, že tohle jsou ty pravé, ořechové, poslední kontrakce? Co když to nakonec ještě na té chodbě rozchodím a půjdu domů, ne?
Ale, že by tě nenastřihli, neoholili, nedali klystýr, to je o lidech, ne o vybavení. Nevím o žádné rodičce, která by si to zkusila vybojovat a bohužel také o žádné, která by tím neprošla nebo jí dali vybrat (a rodila v Turnově).
Naprosto zásadní kontraindikací porodu v Turnově je, pokud jsi pacientkou jednoho místního gynekologa, kterého nemá pan primář rád (fakt nevím, co si udělali a netušila jsem, že by s tím mohly mít problém nebohé, leckdy nevědoucí, pacientky). To byl i případ mojí známé o které jsem psala výše.
Jeď do Vrchlabí, pokud můžeš, tam je samozřejmost skoro všechno, i když bych taky našla pár much ...
Mirka
Předchozí