Podla mna je to, co sa v clanku pise, uplna pravda. Ja, rovnako ako aj autorka toho clanku, som obe deti kojila, presne preto, ze je to pre ne to najlepsie. Napriek tomu plne suhlasim s tym, ze matka sa stava otrokom svojho dietata a nema narok vobec na nic. A aj neskor, ked uz nekoji, dieta je na nu natolko citovo naviazane, ze otecko aj tak nic nezmoze, aby sa dietatko ukludnilo. Nevravim, ze by to zena nemala pre svoje dieta spravit, ale preco by mala mat zatvorene usta? Preco sa celemu svetu nema postazovat? Takmer kazda matka, tak ako aj autorka, to nakoniec pre svoje dieta urobi, ale ma pravo byt za to chvalena. A to je ten problem. U nas sa to berie ako samozrejmost. Matka ma materske mlieko a musi kojit. Nie ste perfektna ak kojite, pretoze je to normalne, ste zla, ak to nedokazete (a ono to nie je vzdy taka sranda, ako sa zda, hlavne ked vase dieta ku osmim kojeniam denne spotrebuje este 4-5 flasiek umeleho mlieka). Chvala, to je to, co kazda matka potrebuje (a priznajme si, ze prikrmovane deti su vzdy gulatuckejsie, a vacsinou aj napriklad lepsie spia). O co laksie sa v kojeni pokracuje, ked vam v poradni pri trojmesacnom babatku povedia "o, to je uzasne, ze este kojite! (verte, zama som to zazila a dotiahla az do roka aj vdaka takymto slovam).
Mozno by bolo naozaj tolerantnejsie nechat mamicky sa rozhodnut, uz aj v tej nemocnici. Mozno by to nemalo dobry efekt(napr. v Holandksu takato moznost je a koji tu dost malo zien - presnejsie zacina asi 90% ale po troch mesiacoch to percento klesne na 30 - ono po tretom mesiaci nastupuju mamicky zasa do prace, takze aj to je mozno dovod), ale ak by bola osveta dobra a matkam sa dalo vediet, preco je to vhodne, bolo by to asi nakoniec lepsie. Myslim, ze by sa zeny rozhodli nieco obetovat pre zdravie svojho dietata (a tie, ktore nie, tie aj tak caka doma vybavicka na prikrmovanie, nerobme si iluzie) aj napriek tomu, ze by k tomu neboli nutene.
Takze tak. S autorkou suhlasim, je to drina odkojit dve deti (a to ma za par tyzdnov caka dalsie), ale stoji to za to. Treba vsak mamicky presvedcit a nie donutit.
Předchozí