15.02.2002 sa nam s manzelom na v CAPu narodil syn Alexander. Porod trval pomerne dlho, teda hlavne prva doba porodni, takze som na Bulovce stravila aj noc. Pristup personalu hodnotim vcelku pozitivne. Nakoniec sme sa dostali do CAPu, kde to bolo uplne o niecom inom. Pravda je, ze asi som nebola schopna docenit vsetky moznosti, ktore poskytuje, nakolko som po prebdenej noci naozaj nemala sil nazvys. Absolutna vyhoda je, ze tam ma clovek sukromie a asistentku, ktora je tam len pre vas!!!! A na tu sme mali stastie. Este raz by som aj touto cestou chcela podakovat asistentke Olinke Riedlovej, ktora viedla moj porod - a ze to nebolo jednoduche! Myslim, ze ja sama som prilis nespolupracovala a nebolo jednoduche "zvladnut" ma nakolko som dost casto robila presny opak toho, co mi radila. Ale nakoniec to malo stastny koniec a Alex sa konecne predral na svet. Nastrih hraze sa nekonal, klystyr som tiez nemala, dovolili mi aplikovat YAL, ale holeniu som sa nevyhla (na norm. porodnom.sale). Tak ako som si predtym myslela, ze tieto potupne procedury nechcem absolvovat, v tej bolesti mi to v tom momente bolo jedno. Ale pozitivne je, ze clovek ma na vyber.
CAP doporucujem, nemyslim si, ze niekde na normalnom porodnom sale sa cloveku dostane tolko pozornosti ako prave tam. Este raz - VELKA VDAKA!
Co sa tyka oddelenia sestinedeli to uz nebolo take uzasne. Technika kojenia vysvetlena nebola ani nahodou. Maleho som dostala do ruky s povelom "nakojte si ho" ale ziadne rady k tomu. Ak sa proste nedari kojit (z akehokolvek dovodu) nasadi sa glukoza a nasledne Nutrilon. Tomu sme sa nastastie vyhli. Vsetky vysvetlenia a rady zase prisli az od asistentky CAPu, ktorej by to mohlo byt teoreticky uplne jedno.
Takze snad budete mat vacsie stastie.
Předchozí