Take mam cerstve zkusenosti z Bulovky - rodila jsem tam pred mesicem. Z predporodniho kursu jsem byla nadsena, ovsem realita byla trochu jina. Manzela mi nedovolili mit s sebou od zacatku, pry by rusil ostatni maminky a pry ja to budu mit jeste nadlouho a stihnu ho zavolat na zaver. Porod byl tak rychly, ze uz jsem ho zavolat nestihla. Vyber polohy pri porodu tam take jaksi nefungoval, alespon u teto smeny. Chtela jsem rodit v drepu nebo na vsech ctyrech, byla jsem ale otocena do lehu na zadech a nohy mi dali do trmenu (tak skutecne nelze tlacit). Domnivam se, ze i proto jsem v zaveru "musela" byt nastrizena, protoze porod prestal postupovat. Jinak ale verim, ze i na Bulovce jsou zastanci prijemnych porodu bez zbytecnych zasahu a ze nektera smena i vychazi vstric pranim rodicky ohledne pritomnosti partnera a polohy pri porodu. Jinak oddeleni sestinedeli se neda nic vytknout. K dalsimu porodu bych si radsi vybrala porodni dum - doufam, ze do te doby bude funkcni, pokud to experti na Magistratu a Ministerstvu nebudou blokovat...
Předchozí