Netrap se! Malý to zvládl a to je hlavní. Víš, bezpečnostní opatření jsou důležitá, ale ne všemocná. Má babička neustále hlídala mé rodiče, zda mají léky uloženy, někde pod stropem, sama je měla v zamykatelné skřínce velmi vysoko no, a kde myslíš, že jsem snědla celou krabičku prášků proti vysokému tlaku? U babičky. Přišli jsme na nečekanou návštěvu, babička si zrovna brala prášky, tak je nechala na lince (absolutně jsem tam nemohla dosáhnout) a šli jsme s našima do obýváku. Já jako mimořádně hodné dítě, jsem šla zpátky do kuchyně s tím, že si budu číst dikobraz - bylo mi něco přes rok a ráda jsem si tam prohlížela obrázky. Všichni na mě viděli otevřenými dveřmi. No stačila chvilinka na to vytáhnout šuplíky a vylézt nahoru pro ty úžasné lentilky. Z celého toho si pamatuji - černý telefon, kterým volali sanitku, výplach žaludku, hadičku (měla jsem hrozné výčitky svědomí, že zvracím, protože už jako malé dítě jsem věděla, že se na veřejnosti zvracet nesmí a musel mě pan doktor hodně přesvědčovat, že se opravdu nezlobí). To jak jsem seděla vysoko na skříňce - když o tom teď přemýšlím, asi to byla normálně vysoká skříňka, jen jsem byla malá) a dlouhou gumovou zástěru až na zem. Jinak žádné trauma, tak neboj, že bude mít dítě následky. (Jo a naši ještě museli platit za pobyt v nemocnici, protože na mě nedávali pozor)
Babička mé rodiče také kontrolovala, zda mají kryty na zásuvkách a zrovna když mě hlídala na chatě (samozřejmě všude kryty) se porouchala televize. Opravář ji odpojil ze zásuvky a opravoval, pak ho babička pozvala na kafíčko do kuchyně – to se tenkrát dělalo a já jako šikovné děťátko napodobila opraváře, vzala šroubovák a hřebík a strčila je ne do televize, ale do zásuvky…. Užitečný důsledek … jako malá jsem později rozeznávala levou a pravou ruku podle jizviček – pravá palec, levá uprostřed – jediná závada při lyžování – rukavice.
Trauma z elektřiny žádné, jen naši tvrdí, že jsem se asi následující rok strašně bála opravářů.
Závěr – neměj žádné výčitky, děláš pro bezpečnost co můžeš a to je hlavní.
Předchozí