Ve FN Bulovka jsem porodila obě své děti. Mezi mými dětmi je čtyřletý věkový rozdíl, a tak mohu porovnávat mezi rokem 2002 a 2006. Porodnice je zrekonstruována, zmodernizována a tím mnohem příjemnější. Personál je komunikativnější, a to jak v porodnici tak na oddělení šestinedělí. Do poradny porodnice jsem byla přijata s fyz. těhotenstvím ovšem miminko bylo koncem pánevním. V poradně mi bylo vysvětleno, za jakých podmínek se na Bulovce přistupuje k porodu císařským řezem. Své první dítě jsem porodila normálně a mělo vysokou porodní váhu. Druhé miminko bylo zadečkem téměř v porodních cestách, dle ultrazvuku mělo mít menší porodní váhu než mé první dítě o 250 g, pupečník byl správně položen a hlavička byla menší, proto porod KP neměl být s komplikacemi, pouze se měla hlídat váha plodu. Pan doktor mi také nabídl obrat miminka v děloze. Ten jsem přijala a obrat se zdařil. Obrat se prováděl pod ultrazvukem , byl naprosto bezbolestný a jako zážitek to bylo úžasné. Nakonec jsem miminko přenášela o 4 dny a porodní váhu mělo o 190 g menší než mé první dítě. Rodila jsem v klidu a pohodě, pod dohledem skvělých porodních asistentek a doktorů.
Oddělení šestinedělí je známé tím, že dokáže “rozkojit“ každou matku. Ale už nejsou tak nepříjemné pokud se jim nějaká maminka zasekne a prostě kojit nechce.
Prostě, je vše v lidech, a to jak na straně personálu, tak maminek.
Pavla Hofmanová
Předchozí