Ahoj Pavlo.
Rozumím tomu, co jsi mi napsala, ale zase na druhou stranu ti musím říct jednu věc, kterou jsem se dozvěděla a taky mě překvapila. Proto tolik vděku a pokory. Mám kamarádku, která loni dodělala medicínu a ptala jsem se jí na oxitocin ještě dřív než jsem měla tu čest se s ním osobně setkat. Je pravda, že to je driják a že by se asi používat neměl tak moc jak se používá, ale na druhou stranu jsem nechtěla soudit, dokud si neposlechnu názor člověka, který tomu rozumí rozhodně víc než já. Mám okolo sebe spoustu známých, kteří rodili po napíchnutí oxitocinu, ale všichni ho dostali až tak 24 hodin po odtoku plodový vody. Tak jsem si ze začátku myslela, že to bylo v mém případě hodně uspěchané, když mi ho napíchli už po šesti hodinách. Ale jak jsem se dozvěděla, podle odborné literatury se to naopak musí píchnout do těch šesti hodin. Samozřejmě že je otázka, do jaké míry je informace mé známé věrohodná, ale když se nad tím zamyslím, tak to logiku má. Prý pokud odteče plodovka, tak to dítě se nemá jak pohybovat a v podstatě je ohroženo na životě, protože v tý vodě mělo vše, co potřebovalo k životu. A pokud tam ta voda není, tak je potřeba to dítě co nejrychlejí dostat ven. Odobrná literatura prý dokonce doslova uvádí strop těch šest hodin. Navíc já měla Tomáška asi o týden mladšího, tak je taky možný, že prostě na ten porod ještě nebyl připravený a proto nastaly ty komplikace. Neslyšela jsem o jiném případu, kdy by byl napíchnutý oxitocin a stalo se tohle. A co se týče týmu lidí, myslím si, že to je stejný, jako kdekoli jinde. Všude se najdou lidi, kteří tomu příliš nerozumí nebo to neumí a zároveň lidi, kteří jsou odborníci na slovo vzatí. Já měla velikou kliku, že jeden takový odborník s velkým O se objevil v pravý čas, takže já necítím žádný pohoršení nebo dokonce vztek. Jsem mu opravdu vděčná, protože s tím podle mě nemohl nikdo počítat, že se tohle stane. A on zareagoval opravdu bleskově a tak mi teď tady Tomášek může v klidu plakat za zády, zatím co já píšu tyhle řádky. Věřím tomu, že to mohlo vypadat z prvního příspěvku dost ošklivě, ale věř mi, že tam byly holčiny, který na tom byly hůř. A samozřejmě i holky, který porodily jako po másle. Ale to je asi všude. Tak se zkus na to podívat i z týhle stránky a uvidíš, že to zas tak hrozný nebylo. Je mi líto, že Vinohradská porodnice má tak špatnou pověst. Je to fakt škoda, protože tam jsou lidi, kteří si to "pomlouvání" fakt nezaslouží. Věř mi, vím o čem mluvím. :-)) Tak se měj krásně. Veronika
Předchozí