Tak mi skoro všechhny maminky daly pěkně na zadec (jak by řekl můj Ondra). Jenom pár detajlů, se kterýma jsem se původně vůbec nechtěla rozepisovat. Výmluvné je už to, že můj syn při příštím příjezdu na chalupu ani nechtěl vystoupit z auta a na babičku dělal ty ty ty (to dělá, když mu někdo ublíží). Citronádu pije i doma (nebo čistou vodu), ale v poměru, že to člověku nekroutí i prsty u nohou. A co se týče těch triček, zastávám názor (a byla jsem v tom vychovaná i od svojí babičky - na vesnici), že každý den 1 (sice už před obědem vypadalo vždycky hodně použitě). Pyžamo mu já normálně měním tak za 3-4 dny (dost se totiž potí). Jinak všechno, co jsem po svojí tchyni chtěla jsem jí řekla a ona udělala ze všeho pravý opak. Tu rozřízlou nohu jsem řešila hlavně z toho důvodu, protože na tý chalupě spolu s manželovýma rodičema vegetí i strýc, který tam má 3 psy, kteří nikdy neprohlížel veterinář, počítám, že nejsou ani odčervení a volně tam konají svojí potřebu kde se dá. V tom si myslím, nemůže lítat dítě s rozřízlou neošetřenou nohou. Jinak toho bylo mnohem a mnohem víc. Například jsem byla (po telefonu) svědkem, jak tam na mojeho syna dědeček řve, že je parchant a hajzl, protože se vykakal na chodník a ještě se mu podařilo to klacíkem rozhňahňat. I když jsem tchyni výslovně žádala, ať má kluk na očích nočník, aby na něj mohl chodit. Nechali ho nahatýho volně běhat, dělat bobky, kde se mu zlíbí, ale potom ho zato peskovali. Je ještě hromada dalších detailů, ale to bych tu psala do bezvědomí. Věřím, že si spousta maminek bude myslet, že i tohle všechno je v pořádku, ale můj názor je, že není. Já byla vychovávaná o prázdninách babičkou a dědou, ale nepřicházeli v úvahu fyzické tresty a vždycky se všechno řešilo v klidu a domluvou. Dětství na venkově je pro mě něco, co mi hodně dalo a nemůžu na to do smrti zapomenout. Bohužel můj syn tohle asi nezažije, protože babička na léto přestěhovaná z Prahy na chalupu, mu tohle asi nedá. Navíc je jakýkoliv problém, když jsem po ní žádala, aby alespoň jednou za den šla se synem na procházku a na hřiště mezi děti. To prý není potřeba. Co bych chtěla, když má babičku a pískoviště.
Předchozí