Jsem z Liberce a proto jsem ani neuvažovala, že bych měla rodit někde jinde.Mé zkušenosti a pocity s porodnicí na LDN jsou velmi smíšené.Celé těhotenství bylo bez komplikací.Na příjmu(zápisu do porodnice) jsem narazila na sestřičku, která zdřejmě neměla den a jakékoliv mé otázky ohledně co s sebou do porodnice, jestli lze rodit jinak než na "koze", jestli je automatické přikládání miminka ihned po opustění dělohy k prsu atd.Vše tato sestřička shrnula do jediného slova"Jistě" .Opak je pravdou.Jediný příjemný člověk byla paní doktorka u porodu, sestřičky měly stejný
komunikační problém jako ona sestra na přijmu.Možnost oholit nebo ne, neexistovala, nástřih hráze byl automatický..., malou(ač porod probíhal bez komplikací) mi k prsu nepřiložily ...Ovšem ani sestřičky na šestinedělí, nějak nejásaly nad tím aby poradily jak kojit, když se malá nechěla pořádně přisát (prý jsem si měla zajít na kurzy kojení) atd.Byla jsem otřesena a vděčná alespoň za dvě sestřičky, které byly normální.Po této zkušenosti jsem rozhodnutá znovu do budoucna rodit rozhodně jinde než v Liberci.Sice teď mají otvírat novou porodnici, kde pan primář na internetových stránkách slibuje pohodlí pro maminky, ale pokud ne nezmění přístup personálu a nebude tam pracovat víc takových doktorů jako byla ona mladá paní doktorka u mého porodu a ony dvě sestřičky z šestinedělí, je veškeré nadstandartní vybavení v nové porodnici maminkám k ničemu...Nelze proto nic než doufat, že ten den, kdy jsem rodila naší malou byly nějaké "erupce" na slunci a nebo ráno vstávali špatnou nohou a nebyl prostě ten pravý den...Ostatním maminkám přeju hodně štěstí!
Předchozí