| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jmelí už nikdy!

Ahoj Radko. Cítím obdobně problémy svých dětí, ale potřebuji mít jasno v tom, co se děje. Takže když se cosi děje, chci vědět co a co s tím mohu dělat. Názor jedné lékařky, kdy mi vysvětlovala, že teplotu prostě MUSÍM nějak srazit a nebyla schopná přijít na nějaký způsob krom: léků – Lukáš zvracel, léky jsem do něj prostě nemohla dostat, plival je a doslova řval tak, že mu stoupala tepota, obdobně fungovaly studené či vlažné zábaly ( když „sálal“ 39,7 i moje tělesná teplota mu připadala ledová). Opomíjím koupel v teplé vodě a připouštění studené – bylo to úplně totéž. Ještěže mi kamarádka poradilo studenou Coca-colu po lžičkách (na zvracení) a babičku, kterou napadly ponožky namočené do teplého octa. Jinak by měl snad horečku ještě dneska. Možná ne moc dobrý nápad (i když mi tu Colu poradila o pár týdnů později i jiná dětská lékařka :-)), ale prostě to zabralo a je škoda, že lékařka nebyla schopná problém vyřešit, dítě mi totiž blouznilo dva dny.

Marie, jsem ráda, žes uvedla svoje povídání na pravou míru.
Já chápu, že nepouští každého např. k odběru krve, kdyby tam totiž nevpustili člověka typu mého manžela :-)) ten naposledy omdlel minulý týden, když se mu podařilo „moc hezky“ se pořezat – jenomže ten se narozdíl ode mne nikam necpe, a otázka: „Chcete být u toho?“ zase snad tolik nestojí. Je fakt, že lékař asi těžko odhadne, co uneseme, ale mohl by se alespoň zeptat. V případě mého muže rovnou hlásím: „ten počká venku“.
Ale neinformovanost mne naprosto ničí. Měli jsme těžce nemocnou babičku, ležela v jedné pražské nemocnici. Babičce bylo 75 let, takže jsme všichni tušili, že její dny na tomhle světě jsou prostě sečteny. Odchod někoho blízkého je vždycky smutný a bolestný, ale brali jsme to jako realitu. Ptala jsem se ošetřujícího lékaře, na co se máme připravit a představ si, že mne začal přesvědčovat, že druhý den babičku budou operovat. Přičemž musel vědět, jak se věci mají a nevěřím, že by byly nějaké šance – dodnes jsem mu to neodpustila, ale tuším, že mu to nevadí :-))
Dědu jsme měli na JIP v Mladé Boleslavi – nejlepší doktoři, co se přístupu k příbuzným pacienta týče. Rovnou nám řekli, že šance na uzdravení je pramalá a kdyby, bude to hodně těžké (měl velké krvácení do mozku). Víš, on je člověk stejně smutný a nešťastný, ale má trochu času se se situací malinko vypořádat a nedoufat pořád, že něco bude jinak, taky jsem měla možnost přemýšlet jak co zařídit, kdyby se děda probudil, takže jsme vyřešili, jak se o něj postaráme. A tohle jsem měla na mysli. Nesmyslné blufování. Pokud se totiž narovinu zeptám, předpokládám taky rovnou odpověď.
Jinak – to zda střední či mladá genereace lékařů propadá cynismu – těžko soudit. Mám gynekologa, kterého mohu zařadit mezi starší generaci a je to naprosto skvělý člověk, co se přístupu k pacientovi týče (nevím, jak to funguje jinde, ale v mém případě si vždycky udělal čas rozebrat problém a hledat jeho příčinu) Tohle je tedy spíš asi o povaze toho konkrétního lékaře, jenomže si myslím, že pokud není schopen se k pacientovi nebo jeho blízkému chovat slušným a rovným způsobem, měl by dělat jinou práci. Tady jde přeci o všechno. V životě jsem se setkala s oběma druhy a tady neposuzuju profesionalitu odbornou, ale lidský soucit a pochopení. U těch, kteří tohle nemají zjevně platím za obtížného pacienta i matku. Tak jak jsem psala – vím –li o problému, dokážu se k němu nějak postavit (a třeba si i pobřečím), takže se prostě ptám. Párkrát jsem narazila na čitelný výraz lékaře: „Ježiš, zase ta votravná ženská“, ale buď jde o mne, nebo o moje blízké a já mám právo vědět. Nebudu přeci lékaře seznamovat se svými právy. Tak tohle mne tedy opravdu štve

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.