Když jsem čekala první miminko, bydleli jsme v Olomouci a byla mi doporučena na základě kladných zkušeností porodnice Vyškov. Jeli jsme se tam s manželem podívat, ochotně nás provedli po porodních sálech, všechno vysvětlili, a já tam v květnu 2004 porodila krásného syna Václava. Přístup na porodním sále i na oddělení šestinedělí byl úžasný. Využila jsem nadstandartního pokoje a byla skutečně spokojená. Dva roky uběhly jak voda, my se přestěhovali do Zlína a když jsem čekala druhé mimčo, opět jsem si zvolila Vyškov a opět dobře.
Stahy začali už v úterý v noci, tak jsme přijeli do porodnice, jenže po třech hodinách ustaly, ale už si nás v porodnici s manželem nechali. Celou středu byl klid, já nechtěl porod vyvolat, chtěla jsem vše přirozeně, tak jsme tam zůstali i celou středu a ve čtvrtek v noci se porod rozeběhl spontánně. Stahy začaly ve dvě ráno a v sedm 29.června byl Vladimír na světě. Dokonce jsem nebyla ani nastřižena, tak jsem už dvě hodinky po porodu v klidu a bez bolestí seděla a světu oznamovala krásnou novinu. Na šestinedělí jsme si opět připlatili nadstatndartní pokoj a já byla zase spokojena. Dokonce tam se mnou ze soboty na neděli spal manžel i náš dvouletý syn a nebyl s tím nejmneší problém. Na konci června bylo docela horko, tak jsem rodila ve svých domácích letních šatech, které jsme si pak na pokoji vyprala a celé tři dny v nich chodila i na oddělení šestinedělí. Nepřipadala jsem si jako pacientka, ale jako novopečená šťastná maminka. Dokonce jsme šli i o den dříve, protože jsem se cítila skutečně ve formě a malý hezky přibíral. S ničím ve Vyškovské prodnici není problém, celý personál je velmi vstřícný. Jen maminkám doporučuji zaplatit si nadstardartní pokoj, vím že to stojí dost, ale za tu pohodu to stojí. Irena SMékalová
Předchozí