| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Fakultní nemocnice Královské. Vinohrady

Dobrý den,
chtěla jsem rodit v Podolí,mít u sebe celou dobu partnera,připravovat se na balóně ve sprše,rodit v sedě a s epidurálem - to byla má představa porodu.Kontrakce mi začaly v noci cca ve 3hod,po celý den se zkracovaly a večer,když už byly po 10 minutách,jsme vyrazili do porodnice.Bohužel po příjezdu do Podolí měli plný stav,odkázali nás na Bulovku nebo Vinohrady.Nejsme z Prahy, tak jsme na benzínce koupili mapu a jeli na Vinohrady.Bylo po půlnoci,partnera poslali pryč a já skončila na hekárně.Po klystýru jsem chtěla do sprchy,asistentka se omluvila,že teče bohužel jen studená voda.Kvůli hygieně jsem do sprchy vlezla,ale takovou ledárnu žádné těhulce nepřeju,vylezla jsem celá ztuhlá.Při žádosti o epidurál mě odkázala až na denní službu.Asistentka co nastoupila denní službu mi ale řekla,že už za chvíli porodím,že je na epidurál pozdě (porodila jsem až v 10hod),měla jsem si údajně říct už v noci.K porodu přišla mladá lékařka + 2 učni(holka a kluk),vždy 1 vyšetřoval a ostatní stáli kolem jak sudičky,soucitně se na mne podívali,požádali ať dobře dýchám a šli se do kouta poradit.Zřejmě si nebyli moc jistí,2x na pomoc zavolali asistenta primáře.Byla jsem hrozně unavená,2 noci jsem nespala,porod nepostupoval a přiznám se,že jsem si v té době už hrozně přála konec,třeba i císařem.Když byl znovu přivolán asistent primáře,řekl,že to dítě sama nevytlačím a rozhodl o ukončení porodu kleštěmi.Bylo mi do breku.Narozený Vojta měl téměř 4 kg a přestože mi udělali nástřih hráze, byla jsem vnitřně tak potrhaná,že jsem po porodu dostala celkovou narkózu kvůli rozsáhlému šití.Když jsem se doktora zeptala,proč to tak muselo skončit,arogantně mi řekl,že je mrňous moc velký a že jsem si ho neměla tak vykrmit!Nechápu,jak může něco takového říct na sále ženské,která je díky hormonům naprosto rozhozená.Taky nemůžu pochopit,že včas nepoznali velikost plodu,že neprovedli žádná vyšetření. Moc jsem se bála,aby kleště plod neporanily.Jinak sestry na šestinedělí jsou v pohodě,stejně tak i dětské, záleží na směně,každá je jiná.Z celého personálu musím pochválit doktora od miminek, MUDr.Prokopa,je to člověk na správném místě! Šestilůžák pokoj je hrůza,pokud nemůžete vstát a jít na chodbu,nemáte s návštěvou žádné soukromí.Navíc když 1 maminka chrápe,ostatní nespí.Neustále se ptejte,zda se neuvolnilo lůžko na jiném pokoji a nechte se hned přestěhovat.
Jsem moc ráda,že mám zdravé dítě,že se neprojevily žádné komplikace po porodu kleštěmi.Ale jeho průběh mě odradil od pořízení 2.dítěte.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.