| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Hlavně ať je to miminko zdravé...

Připojuji se k názoru, že by rodiče, ať už jakkoliv postižení, neměli přenášet svůj handicap na dítě. Pokud se něco podobného stane omylem, je to něco jiného. Ale schválně vybírat dárce spermatu, který je stejně postižený jako ony k vůli...ani se mi to nechce vyslovit.
Neslyšící rozhodně vedou plnohodnotný život. Znaková řeč je krásná, jejich svět je plný světel, barev, tvarů...ale ne zvuků. Měl jsem jednou potíže vysvětlit synovi své přítelkyně, který je od narození neslyšící, že jablko "mluví". Tedy že vydává zvuk, když se do něj kousne.
To je jen malý příklad toho, s čím se bude muset neslyšící dítě v životě potýkat. Nikdy nepozná kouzlo rozhlasu, nebude znát hudbu (maximálně ji může cítit) a bude ohroženější v dopravním ruchu města.
Opravdu máme právo rodit schválně děti s handicapem?
Jsem vášnivý kynolog a nabízí se tu srovnání - kdo jste četli nějaké publikace o psech, ve standartu je všude napsáno - Ta a ta vada vyřazuje z chovu a nesmí se dále použit k rozmnožování.
Kecáme do množení všemu živému, co běhá po světě. Není na čase, aby do toho někdo začal kecat i u lidí?

Možná je to špatný názor, ale tenhle příspěvek mě fakt dost rozhořčil.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.