| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Kdy jít s kojencem k fyzioterapeutovi

Lucko, já po zkušenostech bych šla do toho hned :-). Mmch. pohybujeme se v oblasti Praha/Kladno, takže žádné Ostravsko. Když mi to sestřička ukazovala prvně, říkala že jde vlastně o reflexní pohyby a když se tomu mimi šikovně pomůže na bok, tak přes loket zvedne hlavu i mimi staré jen pár dní, je to takový reflex takže i u tohohle "cvičení" je ten princip asi jako u Vojtovky, tj. stimulace nervových drah. Ale pro mě tak nějak přirozeněji, s tím že já miminku opakovaně ukážu, jak se dostat do určité polohy a že je to pěkné, hlavně že to jde. Mám takovou zkušenost, že když mimi (aspoň ta naše) něco zkouší a nejde mu to, tak toho po čase prostě nechá, a tahle zkušenost že ho hrozně podporuje aby to zkoušelo zase. Ono ho to velmi motivuje k tomu, aby to zkoušelo dál. On malej asi v 5,5 měsících už zvedal v lehu na zádech hlavy i s půlkou zad, takže nabídnout mu chvilkové (pár vteřin) sednutí přes loket bylo to nejmenší - přes loket posadit a přes druhý položit. Asi za měsíc si sedl už úplně sám z vodorovné polohy. Pěkné to bylo i s tím stoupáním. Někdy 7.dubna jsme byli na kontrole, malej seděl a uměl jít na 4, ale nelezl, jen si vždycky zase zpátky sednul. Sestřička nám ukázal sed na patách a náklek na kolínko, hlavně proto, že když jsme seděli s malým na zemi na klíně, tak se pořád chtěl stavět na nohy. Super bylo, že už při druhém!!! nastavení do nákleku si synek stoupnul, byla to prostě automatická reakce. No a když jsme šli přesně za 3 týdny se ukázat, tak ke mně ukázkově dolezl po 4 a u mě si přes kolínko stoupnul. Naučil se to po tomhle nácviku asi za 10 dní. Bylo docela ohromující, jak rychle mu to šlo :-). A hlavně jak jsem psala - vážně se mu to líbilo, měl to rád. Tj. pro mě bylo tohle cvičení radost a ne stres :-).

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.