Ráda bych se podělila s porodem u Apolináře, mám 7 mesíční holčičku, všechno je v pořádku , je krásná a zdravá. Nejdříve chci moc poděkovat porodním asistentkám, bez nich bych to opravdu snad ani nezvládla. Měla jsem vyvolávaný porod a nic příjemného, nástup na sál jsem měla v 8 hod , asi něco před 9 hod jsem dostala čípek a vůbec jsem se neotvírala.měla jsem už hodně otoky a vysoký tlak . Chtěli mě udělat císaře , ale tlak se podařilo dostat dolu. Porod byl vysilující , porodila jsem v 22 hod.
Už dlouho se odhodlávám s někým podělit s poporodní péčí.
Když jsem rodila , tak to byl bohužel pátek a bylo mi řečeno od dětských sester, že mají málo lidí, ale to opravdu předbíhám.
Na pokoj jsem přišla něco málo před půlnocí, ještě na porodním sále po porodu ve sprše se mi udělalo špatně , hrozně se mi zatočila hlava, tak mě sestřička odvezla. Vzala jsem si dvoulůžkový pokoj, kde byla maminka s dvojčátkama. Celou noc jsem nespala , protože miminka dost plakala, když bylo ráno , tak okolo 10 hod . přišla dětská sestra, že si mám přijít pro miminko. Chtěla jsem vstát, a pořád se mi hrozně točila hlava,šla jsem se osprchovat a ve sprše se mi udělalo špatně.Bála jsem se abych miminko neupustila, tak to říkám dětské sestřičce a ona že toho mají hodně a málo lidí.Byla jsem fakt unavená a neměla sílu odmlouvat, naložila jsem miminko a jela na pokoj. Nemohla jsem chodit, měla jsem skřípnutý nerv, sice jsem dostávala čípky proti bolesti, ale pomohly jenom na chvilku.
Myslela jsem , že za mnou někdo přijde na pokoj a ukáže mi jak se miminko koupe a všechny ty mastičky na stole , vůbec jsem nic nevěděla, byla se mnou sice na pokoji maminka, ta byla zatrpklá, vůbec se mnou nemluvila a že tam leží prý dlouho a spousta maminek chce jenom radit, tak mě vůbec neporadila .Když jsem si šla okolo 10 hod pro holčičku, tak nám sestřička jenom v rychlosti ukázala jak se koupe miminko.Moc jsem to nevnímala, bylo mi hodně špatně.V neděli jsem přišla za dětskou sestřičkou a poprosila jí, jestli mě nepůjde ukázat jak se koupe miminko a ona na mě štěkla, snad to zvládnete sama, když už jste dneska seděla před pokojem.Byla jsem moc zoufalá, tak jsem poprosila maminku na vedlejším pokoji, už měla druhé miminko a zkušenosti a moc jí za to děkuji.Přišlo pondělí ráno , a do pokoje vstoupila dětská sestra , od neděle večera jsem tam měla novou maminku.Sestřička všechno mamince ukázala, i miminko vykoupala.Já jí říkám proč mě nikdo nepřišel a ona zase zle povídá - tak jste si měla říct a ja jí říkám že jsem si říkala a ne jednou !!!!Tak kde se stala chyba ???????? Můžu si za to sama za ten přístup????????? Bála jsem se jenom o holčičku abych dělala všechno dobře a nikdo na mě neměl čas. Hodně jsem pak brečela, přestala jsem kojit, prostě jsem měla hned po porodu stres.
Jenom pevně doufám , že ta další maminka, která se do této situace dostane, že nebude tak hloupá a něco s tím udělá.
Předchozí