| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Kdy jít s kojencem k fyzioterapeutovi

Podívejte se, tady se baví pořád jenom ženské - mámy v podstatě zdravých dětí.

Já jsem na tom jinak, jednak jsem chlap a pak má můj syn polyneuropatii - to je taková porucha ve vedení nervových vzruchů přes ty n. synapse, takže dochází k takovému útlumu hlavně na nožičkách, že se tam ty nervové vzruchy na místo určení (kotníky, chodidlo, prsty u nohou) většinou ani nedostanou nebo jsou velmi oslabené, takže je dítě vratké a padá. Navíc se zvedá nárt jak dochází ke stažení svalů (nervy nesignalizují akci ale nesignalizují ani relaxaci svau a ten se zkracuje a zároveň artrofuje. Je to celkem humus a nedá se to léčit, jenom cvičit a to je ten problém.

U nás znají jenom Vojtovku - rehábky, mi připadá. To je takové kouzelnictví, že se dítě nepřirozeně zapolohuje a pak se někam mačká a něco se nějak hýbá a to je prý to vítěztví. Dítě je naštvané, protože je to nepohodlné (Pavlíkovi je 5 let a má to cvičit do smrti u nějaké rehábky? Vždyť je to blbost.). Mě samotnému to s ním nejde, on se mi brání a když mu to mačkam, tam kde přibližně mám, tak odezva žádná, u manželky je to samé, ale ta se to s ním snaží cvičit, ale on se brání a ona nervuje. Rehábce se ta odezva daří, ale k čemu to je, když má stejně pořád zkrácené šlachy, hlavně ty podkolenní? To je podle mne hlavní kámen úrazu, pak stačí malá viróza a už se nepostaví na chodidla, jenom na špičky a ty ho neunesou a může tak akorát lézt po kolenou. To (vytahování zkrácených šlach) Vojtovka neumí a umět nemůže. To je ten problém, že Vojta byl čech a nad nás asi není a hlavně to umí všechny rehábky, tak proč je učit něco nového, třeba metodu Bobath, že? Když je dítě zdravé, tak je to v podstatě jedno, on z toho časem nějak vyroste, ale u chronika je to problém, buď si rodiče hledají vlastní cestu nebo mučí svoje dítě debilními chvaty s bolestivými tlaky a je to jenom trápení a křik a podstata problému se tím stejně neřeší. To však nikoho nazajímá, protože rodiče nejsou partneři, jenom nesvéprávní konzumenti péče společně s dětmi.
S Bobathem se začínám seznamovat pomocí bodové metody doktorky Kleplové a snad by to mohlo být k užitku. Manželka mi například sdělila, že syn měl na návštěvě stejně starého kamaráda ze školky a že cvičili bodovku (Bobatha) oba a že kamarád (pochopitelně lepší) by mohl táhnout Pavlíka a dávat mu příklad jak se to má dělat. Dovedete si něco takového představit s Vojtovkou, Která máma by vám dovolila trápit její jinak zdravé dítě a omačkávat ho aby hnul správně palcem u nohy aby to mohl pak Pavlík napodobit?
Pochopitelně Vojtovku cvičíme u rehábky dál, protože je to zadarmo na pojišťovnu a je to blízko bydliště a rehábka je hodná a dělá to dobře, ale sám na to kašlu a soustřeďuji se na to, aby měl Pavlík pevné břišní svaly, aby měl rovné držení ramen a krku, aby neměl extrémně zkrácené šlachy pod koleny (s jeho nemocí je má zkrácené oproti jiným dětem tak jako tak, jde jen o míru toho zkrácení).

Navíc, co s ním cvičíme léta již od kojeneckého věku tu Vojtovku, byl hypoaktivní (zaostával v hrubé motorice) než mu našli tu polyneuropatii, a myslíte si, že nám nějaká z těch asi 4 rehábek, co se na něm vystřídala, dala do ruky nějaké osvětové instrukční materiály co máme dělat a proč? Tůdle nůdle, jenom slyšíme: Dobře se dívejte jak to dělám já a dělejte to také tak! To je přístup jak na vojně (hloupý a autoritativní). To je přesně charakteristika úrovně naší rehabiltace: hloupá a autoritativní, jenom ty vojenské frčky tam chybí, ale je to vojna žen (přefeminizováno, nepotkal jsem v téhle oblasti - rehábky a neuroložky - muže) a o to je to hroznější, protože ty se ani neurazí, když je přirovnám k vojákovi, neví o co jde a nechtějí ani vědět.
Ony vědí přece všechno a já nic.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.