lucieenno, ve vrchlabí jsem rodila před 2ma a půl lety a chtěla jsem tam rodit i letos v srpnu - bohužel nám to vyšlo akorát na to malování, ale jezdila jsem tam i přesto měsíc před termínem na poradnu (a doufala, že nám to vyjde :-)) a podle toho co jsem viděla se zas tak moc nezměnilo (krom toho, že mají novou vanu :-), stejní lidé, stejně milí, přátelští a pohodoví. Já můžu Vrchlabí jedině doporučit, nicméně je třeba vzít v úvahu tvoje představy a to, že ve Vrchlabí např. nedostaneš nic na bolest a že tam preferují aktivní přístup rodičky. Mám takový dojem, že tohle některé maminky předtím neberou na vědomí a pak jsou z toho rozčarované a odtud pak často pramení ta kritika nebo strach. Já můžu říct, že Vrchlabí předčilo veškerá má očekávání a byla jsem tam po všech stránkách spokojená, mohu jedině doporučit. Letošní porod jsem tedy absolovala v jiné porodnici a rozdíl byl značný - když porovnám ten přístup a možnosti, příště bych jela jednoznačně zase do Vrchlabí (když by tedy zase zrovna nemalovali :-), ač to tam máme asi 200km - jela bych tam klidně i přes celou republiku. Soukromí, klid, respekt a ohleduplnost, svobodná volba, dostatek času a nesmírná psychická podpora, to je to, čeho se mi ve Vrclabí dostalo jako naprosté samozřejmosti a mohla jsem se tak soustředit jen na miminko, sebe a na to, abychom to úspěšně zvládli. Takže zvaž co očekáváš a preferuješ, každopádně přeji dobrou volbu a zdravé a veselé mimi, ať už se rozhodneš jakkoliv :-)
Předchozí