| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Fakult.Thomayerova nemocnice s pol.

Na porod v Krči si rovněž v zásadě nemůžu stěžovat, ale řekla bych, že tady do jisté míry platí, že do jaké míry je nemocnice přátelská k dětem, je nepřátelská k matkám. Po porodu se kojení nedařilo. Byla jsem z toho nešťastná a stresovalo mne, jak všichni chodili a pořád jen kojte, kojte, kojte. Malá prostě spala a vůbec se nechtěla přisát. Když se přisála a třeba se i snažila, nic nevypila a znovu usnula. Pak mi nabídli odsávačku, ale ani tou jsem z prsou žádné mléko nedostala. Po dvou dnech už moje miminko řvalo hlady, po třech jsem byla na zhroucení. Maličko jsem se přeci jen rozkojila, a pustili nás domů. Po řečech typu "každá žena může kojit" jsem se cítila méněcenná. Pamatuju si, jak malá pořád plakala hlady a později začala i ubývat na váze. Mlíčko jsem sice trochu měla, takže jí to třeba na hodinu zasytilo, ale byla to spíš taková kalná voda. Dnes mám dojem, že jsem jí kojila skoro pořád, ve dne v noci. Doktorka navrhla dokrmovat umělým, protože malá zhubla už přes půl kila. Já jsem nechtěla, tak jsem se obracela zpět do porodnice na poradnu o kojení. Poradkyně byla dost nepříjemná. Byla jsem tak ztrápená a ve stresu, že nám kojení nejde a ona mi jen řekla, že každá máma může a že tedy dělám něco špatně. Prý asi málo přikládám. Bylo mi do breku. Další den jsem tam volala znovu, ať mi tedy řeknou, co že to dělám špatně. Nic. Mám přikládat častěji. Milé dámy ČASTĚJI už to prostě nejde. Někdy musíte spát, jíst a jít se umýt. Ostatní šlo stranou. Po dalších třech dnech jsem na pokraji sil sáhla po nutrilonu a od toho dne bylo po pláči. Poprvé ve svém životě moje dcera usnula sytá a spokojená. Měla jsem v tu chvíli dojem, že do té doby jsem ji musela strašně trápit. I stolice byla poprvé a konečně žlutá a kašovitá, místo řídké a zelené. Jsem velkou zastánkyní kojení, nechala bych si pro Janičku prsa ždímat v pračce, kdo mě zná, dobře to ví. Já zase vím, že teorie o každé matce je populismus a že trochu podpory by neškodilo. Pokud tam tedy půjdete rodit, připravte se na tenhle jejich až fanatický přístup a udělejte si proti němu malou hradbičku. Ve zranitelném a citlivém období po porodu mě svými "dobře míněnými radami" dostaly do kolen. Hodně štěstí.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.