Zdravím všechny maminky i čekatelky. Těhotenství se přehouplo do druhé půlky a já začínám pomalu přemýšlet o tom, kde přivedu svého Broučka na svět. Teda-já jsem vlastně byla vždycky rozhodnutá pro HB, ale v poslední době slýchám různé názory.Byla bych ráda, kdyby se k tomu mohl třeba vyjádřit i některý z doktorů či porod.asistentka. Spousta maminek si stěžuje, že v této porodnici jim opravdu nechají porod "vychutnat" a za každou cenu se vyhýbají císařským řezům. Ani já nejsem jejich příznice,ale zdá se mi, že 24 hodin vyčkávání (dokonce mi jedna mamina říkala i 30) je opravdu na hranici.Vždyť pak ani maminka už nemá sílu tlačit.Jsem pouze laik,takže pokud mi někdo z personálu odůvodní, proč tak činí, určitě jejich argumenty přijmu - vím, že občas maminy přehánějí a rádi si přilepší.Dále by mne zajímalo, zda je možné požádat o epidurál, kolik stojí a jestli je možné jej dostat kdykoliv a nebo to mám hlásit hned při příjmu.A ještě jeden dotaz - mohu se po telefonické domluvě přijít s manželem podívat na tuto porodnici?Kdy je nejvhodnější doba?A vlastně ještě jeden dotaz - ve kterém týdnu těhotenství bychom měli absolvovat porodní kurz? Děkuji všem, kdo odpovědí a budu ráda za jakékoliv názory maminek.
Předchozí