V Neratovicích jsem porodila v květnu 2005 své druhé a v září 2006 třetí dítě. Na porod druhého dítěte a pobyt v porodnici jsem měla dobré vzpomínky a kromě poněkud odměřené a trochu netaktní pediatričky jsem neměla vůči této porodnici žádné výhrady, takže když jsem otěhotněla potřetí, bylo jasné, že třetí dítě porodím opět v Neratovicích. Když se schylovalo k porodu, umístila mě sestra na čtyřlůžkový pokoj (nadstandardy zcela obsazené), protože porodnice praskala ve švech, a tento se během večera zaplnil do posledního místa. Navíc milé PA Miladě, která mě přijímala, k mé lítosti večer skončila služba a na její místo nastoupila krajně nepříjemná PA Veverková. Porod za její asistence skutečně nebyl žádný příjemný zážitek a to si myslím, že při třetím těhotenství jsem už byla docela otrlá. Nejprve "vyhodila" manžela z porodnice, prý mají plno, návštěvy už skončily a já "prý" budu stejně rodit až ráno. Marně jsem se jí snažila vysvětlit, že já rodím rychle, jak mi odteče plodová voda, jdu rodit a rozhodně chci, aby manžel byl po celou dobu u mne. Neposlouchala, vedla si svou, jako by to bylo její těhotenství, její stahy, její bolesti. Samozřejmě vše probíhalo, jak jsem předpovídala, do půlnoci se syn narodil a manžel dorazil na poslední chvíli, když už jsem byla na porodním sále a připravovala se tlačit. To najednou měla obavy, jestli to "taťka" vůbec stihne. Takže závěrem: porodnice je to dobrá, jen nemají vůbec domyšleno, co dělat v případě, že jsou plně obsazeni, rodí se v noci a maminky chtějí, aby jejich doprovod byl po celou dobu s nimi. Manžel jako pitomec celý večer pendloval mezi Prahou a Neratovicemi, protože na pokoji se mnou zůstat nesměl. Žádné předporodní pokoje, žádné "hekárny", takže pokud nemáte to štěstí, že získáte jednolůžkový pokoj, nemůže s vámi partner po celou dobu porodu být. Já jsem byla vydaná na milost a nemilost té příšerné semetrice a věřím, že kdyby byl manžel po celou dobu se mnou, tak se bude chovat úplně jinak. Náš dík tedy patří téměř všemu personálu, který se o nás skvěle staral během porodu a po porodu, jmenovitě báječné dr. Šmídové, ale rozhodně se milé těhotné snažte vyhnout PA Veverkové, má patent na rozum a v jejích očích jste zcela nesvéprávné a vůbec ničemu nerozumíte a je jedno, zda rodíte poprvé nebo podesáté.
Předchozí