Protože jsem při očekávání druhého dítěte byla nucena pro malování porodního sálu v Krči vyhledat porodnici vinohradskou, musím se podělit o chvílemi hrůzné zážitky a ostatní varovat. Prvním šokem byl stav šestinedělí, neboť jsem si připadala jako na stavbě. Polovina patra je zbořena, hygiena šílená, hluk, a protože pracuji ve zdravotnictví, nechápu, jak může tento provoz schválit hygienik. Druhým šokem je chování personálu. Staniční sestra na porodním sále připomíná gestapo z televize. Dalším šokem byla odbornost některých lékařů, kteří přesto, že sloužili v noci porodnickou službu se báli víc než já. Připadalo mi, že vidí porod poprvé. Největší hrůzu jsem měla z toho, že hrozil klešťový porod a v sestavě služby se nenašel nikdo, kdo by ho uměl provést, jak jsem vyslechla tajně z jejich rozhovoru. Nastal šílený strach o dítě. Dalším hororem bylo setkání s primářem dětského oddělení. Protože mám už druhé dítě, některé jeho rady mě přímo šokovaly, protože byly úplně opačné než ty, které jsem dostala před dvěma lety v Krči. Že dítě se nenechává odříhnout, nenosí se kojenecké podprsenky, kojí se málem ve stoje, nebo v sedě, přímo na poporodním poranění a ostatní nesmysly. Příště už nikdy a raději v zájmu mého zdraví a zdraví dítěte snad budu raději rodit doma. Nebyl to opravdu žádný rozdíl. Nikdo si mě nevšiml, dokud jsem sama neupozorňovala na postupující porod. Přeji vám šťastnější ruku při výběru porodnice.
Předchozí