Když byly mému prvorozenému takřka tři roky, usoudili jsme v rodině, že je načase mu trošku přiblížit tradici. Protože jsem byla matka úzkostlivá, souhlasila jsem jen s podíváním přes okno a dědeček se obětoval a oblékl se za čerta. S napětím jsem očekávala reakci malého. Díval se oknem s otevřenou pusinkou a vykulenýma očkama...Po chvíli děda usoudil, že už toho promenádování po návsi je dost a odešel. V tu chvíli vypukl hrozný pláč a nářek. "Kde je můj čertík? Já chci svého čertíka...Čertíku vrať se!!!!...Aúúúúúúúúúúúúúúú!!!" V životě prcka nás nepotkalo větší neštěstí, než ztráta čerta. Ani dárky za oknem nedokázali malého rozveselit. Příští rok se nemohl dočkat, zda se mu vrátí...a vrátil - i s Mikulášem a Andělem....
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.