| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Rodila jsem v USA

Jani,ačkoliv jsem absolvovala 2 porody císařem (v r.1998 a 1999)v nemocnici,kde jsem měla známé - lékaře i sestry (z pracovních kontaktů) a jejíž prostředí jsem znala a byla po porodu ubytována na nadstandardním pokoji (ale až 2.den po porodu),rozhodně se mi nedostalo takových fantastických zážitků z pobytu v porodnici,jako Tobě.Docela Ti závidím,žes mohla prožít příjemný a nestresující pobyt v porodnici,na který ráda a s chutí vzpomínáš.Já jsem se rozhodně nesetkala s nabídkou - chcete oholit? chcete klystýr? (Pravda je,že jsem si to zjistila předem a šla jsem k porodu již "připravená".)A při vší úctě k ostatnímu personálu "mé porodnice" se mi stalo,že jedna sestra (stresovaná předcházejícími nakvap-porody) se ke mně bezprostředně po císaři nechovala zrovna příjemně.Když jsem ji opakovaně prosila o utišující injekci (proti bolesti řezné rány)odsekla,že nemá na starost jen mně a že ona mi tu injekci může a nemusí dávat tak často (přitom jsem si u ošetřující lékařky zjistila,jak často mi mohou utišující injekci podat).Přiznávám,že jako (troufám si tvrdit) 95% pacientek v ČR si nedovolí v bolestech a stresu pochybovat o "majestátu" sester a tiše trpí a jen málokdy se pokusí klást odpor.Máš pravdu,je to v lidech a jejich zažitých rituálech a přístupech.U nás, bohužel stále platí,že se většinou jede ve starých kolejích - mám na mysli přístup k rodičkám a vůbec pacientkám na gynekologických odděleních:žádná nabídka, málo vysvětlování (nebo nechuť a málo času),bezdůvodná rutina.Středověký přístup při vizitách a neúcta k pacientům - už jen tím,že zdravotnickému personálu málokdy stojí za to,aby jim předem vysvětlili,byť (pro ně) rutinní vyšetřovací postup.A někdy má člověk pocit,že si sestry (ty nejvíce přicházejí s pacienty do styku) vůbec neuvědomují,jak ponižující jsou jejich požadavky.Jen otrlým by snad nevadilo,když před vizitou uslyší hlásit službu konající sestru z nemocničního amplionu:"Připravte se na vizitu, klahotky dolů!"... a při vizitě na pokoji na vám mezi nohy kouká celá zdravotnická komise z oddělení a kromě toho další tři spolupacientky.To je soukromí,co? Neobstojí odvolávat se na nedostatek financí ve zdravotnictví - diskrétní přístup k pacientovi není o penězích!!!A mám stejný názor jako Ty na erudovanost sester i lékařů - nemáš-li na to - odejdi!V tom "mít na to" jsou nejen odbornostní,ale hlavně CHARAKTEROVÉ předpoklady,volní vlastnosti a psychická odolnost (proti stresu,zátěži z odpovědnosti apod.).Měj se hezky Jano a přeji Ti,ať pro další porod najdeš alespoň trochu se americké realitě přibližující nemocniční prostředí,kde Tě budou brát jako ženu-rodičku,člověka a ne jako pacienta - kus.Jarka

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.