Milá Jano,
Tvůj článek mě tak trochu zaskočil.Všechno co popisuješ bylo určitě milé a spoustu z toho v Čechách určitě nenajdeš.Já sice rodila v Ostravě v porodnici se špičkovým personálem a porodním sálem.To ostatní, jako pokoje poporodní by Ti asi vyrazily dech, nemluvě o společném WC a sprchách, kde opadávala omítka a připadala jsi si tam jak na internátě.
Co ovšem by Ti asi vadilo nejvíc, je to, že ve spoustě českých porodnic je zakázáno návštěvám přístup na pokoj.Je to sice drastické, ale po osobní zkušenosti s jinou porodnicí, kde se celé příbuzenstvo ve špinavých kabátech "válelo"mamince po posteli a dýchalo bacily na čerstvé miminko, tak mě mrazí.U nás byl přístup zakázán,návštěvy v jídelně a miminka jen ukázat.Plně s tím souhlasím, ikdyž mě mrzelo, že si ho nemohli všichni pochovat.Ale, je to můj osobní názor.
Jinak na Tvůj dotaz ohledně pražských porodni, vyhlášená je Motol a Apolinář. V Motoli rodí české VIP maminy.Taky jsem se tu dočetla chvály na porodnici ve Vrchlabí a v Břeclaci.
Tak si snad vybereš. Určitě sleduj tyto stránky, protože než si druhé pořídíte, možná bude v Praze porodní dům, kde dostaneš to, co jsi zažila v Americe.
Jinak si myslím, že jsi měla štěstí a že všechno v té americe není tak růžové jak si všichni myslí.Chtěla bych vidět jak tam rodí sociálně slabší a černošské matky.Nevěřím tomu, že mají takovou péči...
Předchozí