Ahoj Sylvo.
Většina věcí je šedivých. Jsou ale i věci, které jsou černé a věci, které jsou bílé. Je podle tebe vražda bílá, nebo černá? A vražda někoho, kdo se vůbec nemůže bránit?
Prosím, vysvětli mi tohle:
Je výsostné právo každého člověka, aby se rozhodl, jak naloží se svým životem - člověka, nikoliv jen muže!
- Nemá tedy toto právo i nenarozený člověk?
- Proč máš dojem, že jenom muž má toto právo? Moje kamarádka šla na potrat a tatínkovi dítěte o tom neřekla. Mám dojem, že toto právo často nemají právě muži.
A tomuhle taky nerozumím:
A pokud se těhotná žena ocitne v situaci, která bude z jejího pohledu neřešitelná, ona sama se musí rozhodnout, protože ona sama ponese následky svého rozhodnutí, ty, milá Petro, ani nikdo jiný za ni nebude její dítě nosit, rodit, kojit, vychovávat...
- Není právě toto pojetí těhotenství a mateřství problém? Proč ONA SAMA? Kde je tatínek? Ten do toho nemá právo mluvit, o dítě A MAMINKU se starat, vychovávat, chránit...?
V poslední době se o těhotenství a potratech mluví jako o ženské otázce. Problém, ale vzniká právě tehdy když na takto EMANCIPOVANÉ TĚHOTENSTVÍ a mateřství bude žena sama. K tomu, aby vznikl nový člověk je potřeba stejný díl muže a stejný díl ženy. Jak by to tedy mohla být ženská otázka?
Předchozí