Dne 10.6.2000 jsem v této porodnici porodila dceru. Byla jsem mile překvapena přístupem celého personálu porodního sálu, zejména porodních asistentek Simony, Vladěny a Zorky, které byly velmi milé, usměvavé a stále plné zájmu a pochopení pro potřeby maminek. Neustále nabízely nápady na změny polohy nebo pohyby zmírňující bolesti, moc hezky si přitom povídaly se mnou i s manželem a vůbec jim nevadilo, že manžel průběžně fotografoval. Prakticky hned na začátku mi byla nabídnuta epidurální anestezie, kterou anestezioložka provedla velmi rychle a s pochopením k mé občasné nespolupráci. K dispozici byly i různé pomůcky jako míč, podložka na zem, speciální polštář. Po porodu jsem ležela na oddělení P3, kde jsem byla také velmi spokojena s péčí i s přístupem personálu. Musím přiznat, že původně jsem chtěla rodit v Motole, ale vzhledem k tomu, že tam v té době byly uzavřeny porodní sály, porodila jsem ve VFN a rozhodně toho nelituji. Miminko jsem mohla mít u sebe i první noc, ale dala jsem přednost tomu, že o něj pečovaly sestry a já jsem mohla nabrat potřebné síly. Prostě byla jsem spokojená a podotýkam, že přesto, že jsem lékařka neměla jsem zde žádné "známé" a ke všem ostatním maminkám měl personál stejný přístup. Opět jsem si ověřila, že v nemocnici není důležité ani tak luxusní vybavení pokojů, jako přístup lidí!
Předchozí