Milá Jano a ostatní maminky,
předem mého pozdravu nabytého mnou získanými zkušenostmi bych vám všem chtěla pogratulovat k úspěšnému získání nového, i když zatím malého, bezmezně milujícího přítele na celý život...
Velmi ráda jsem si přečetla Tvůj příspěvek a musím říci, že jsem jím byla v mnohém okouzlena, ale také zklamána Tvou špatnou informovaností o stavu možností v Českém porodnictví. Již několik let platí, že si v ČR budoucí maminka může vybrat nejen svého ošetřujícího lékaře ( a jeho péče je bezesporu lepší, než jakous popisovala ve svém příspěvku - více ultrazvuků, pohodové genetické vyšetření aj. a možnost diskuze o nutnosti a potřebě jakýchkoli dalších vyšetřeních ), ale také porodnici, v čemž samozřejmě platí zlaté pravidlo,které jsem zažila v nádherné historické budově v porodnici v Praze - Podolí (Ústav péče o matku a dítě ),které může mít i mnoho vyjímek. Nicméně, pokud se rozhodneš přivést svého potomka právě v Podolí, pak je to naprosto správná volba, protože tato porodnice nabízí přesně ty služby, jež si popisovala, ale samozřejmě nebudu nalhávat sobě ani Tobě, že ne v tak honosném duchu ( jsem přeci jen ekonomicky slabší stát než Conecticut ).
Ráda bych Tě tímto mým kratičkým vhledem nalákala nazpět do Tvé a mé rodné vlasti a ubezpečila Tě, že u nás již dávno ne všude vládne "středověk".
Měj se zatím krásně a ať Tobě i všem jiným maminkám rostou ratolesti k obrazu svému.
Betsy
Předchozí