Svoji první dceru jsem před pěti lety rodila ve Vojenské nemocnici v Plzni. Měla silnou novorozeneckou žloutenku, ale i přesto nás propustili pátý den po porodu domů, dětská doktorka z vojenské nemocnice se na nás podívat nepřišla, protože jsem v té době bydlela u rodičů 20 km od Plzně a ona prý mimo Plzeň nejezdí, a tak ji viděla coby 14ti denní a ihned ji poslala na odběry krve a poté byla dcera hospitalizována na JIP pro novorozence, kde bojovala o život. Vyhrála, a vše je nyní v pořádku, ale když jsem byla podruhé těhotná, hodně jsem přemýšlela, kde budu rodit tentokrát. Nakonec, přestože bydlím v Plzni, jsem se rozhodla pro porodnici v Rokycanech a musím říct, že to byla jednoznačně správná volba. Porod byl rychlý, v deset večer mi doma odtekla plodová voda, v jedenáct hodin jsem přijela do porodnice a v jednu hodinu po půlnoci se moje druhá dcera narodila, bez komplikací, bez nástřihu hráze, také mě potěšilo, že jsem mohla během porodu pít.
Manžel byl u porodu, po porodu mi malou nechali se mnou dost dlouhou dobu na porodním sále, pak jsem si po svých s manželovou pomocí došla na pokoj. Ještě na porodním sále mi bylo nabídnuto, že se v poledne uvolní nadstandard, tak jsem se tam v poledne přestěhovala. Starší dcera s manželem mě mohli navštěvovat kdykoli a péče o mě i o dceru byla naprosto perfektní, i když byla v té době - březen 2006 - porodnice přeplněná. Upozornila jsem tamější dětskou lékařku na pravděpodobnost novorozenecké žloutenky, takže byla malá pod dohledem, nad žloutenkou hladce zvítězila.
I když se na mě mé okolí koukalo trochu překvapeně, když jsem řekla, že jedu rodit z Plzně do Rokycan, nakonec uznali, že jsem udělala dobře, protože spokojenost a vyrovnanost, s kterou jsem odcházela z porodnice, mi vydržela dodnes, takže své dvě dcery zvládám bez větších potíží.
Předchozí