Před osmi měsíci jsem porodila v Nymburské porodnici. Tuto porodnici jsem měla vybranou už od začátku mého těhotenství, neboť jsem na ní slyšela chválu od bříbuzných, které tam také rodily. Termín jsem měla vypočtěný na 26.9.2001, ale miminku se chtělo na svět již o tři týdny dřív. Byla jsem prvorodička a celý den jsem měla porodní bolesti, o kterých jsem si myslela, že je to ledvinová kolika (byly to křížové bolesti). Do porodnice jsme s manželem dorazili "za pět minut dvanáct", kdy jsem měla vztahy již po třech minutách. Hned na příjmu jsem byla mile překvapená vstřícností zdravotních sester. Po dvou hodinách se nám narodil zdravý chlapeček. U porodu byl pan primář, který na mě při porodu nejednou zvýšil hlas, ale to mu nevyčítám, neboť jsem nebyla zrovna vzorná rodička. U porodu i před ním se mnou byl můj manžel, který mi velice pomohl a psychicky podpořil.
I následující dny byly pro mne příjemné díky personálu.
Jediné co se dá vytknout této porodnici je strava, která zřejmě nevhovuje všem.
Ještě jednu připomínku mám a to na pana primáře. Myslím si, že by mu neuškodilo, kdyby se občas na maminku usmál a řekl jí něco pěkného a povzbuzujícího (hlavně při vizitě). Vím, že má hodně starostí a je dost pracovně zatížen, ale úsměv ještě nikomu neublížil a myslím, že právě panu primáři by úsměv velice slušel.
Do Nymburské porodnice se pomalu chystám znovu, s manželem plánujeme druhé miminko a neumím si představit, že bych šla rodit někam jinam. Doufám, že v té doby se i pan primář bude usmínat na maminky. A slibuji mu, že se u dalšího porodu polepším.
S pozdravem Marie a Lukášek
Předchozí