Bohudík jsem jedináček a mám doma také jedináčka. Všechny ty pomluvy vycházejí od frustrovaných jedinců z vícedětných rodin. Neznám jediného člověka, který má sourozence, aby nebyl nějak pokřivený. Trpí šikanou sourozenců, nezájmem rodičů, kteří jsou nezodpovědní a pořídí si více dětí, i když zpravidla nezvádají ani jedno. Tyto děti jsou velmi lakomé ve stylu: co si urvu, bude moje, mají majetnické sklony, protože vše v rodině mají děti dohromady atd. Mohla bych o tom psát celé eseje. Při pracovní vytíženosti dnešních rodičů úplně stačí jedno dítě, aby mu člověk mohl vše dát. Teď vůbec nemám na mysli materiální hodnoty, ale naopak ty duchovní a velmi důležitý je čas, který se dítěti věnuje. Moje dítě je vychováno zcela opačně, než jak zde jedináčky líčíte. V kolektivu je velmi oblíbené, v životě jsme neřešili žádné kázeňské problémy doma ani ve škole.Moje dítě se může spolehnout,že si na něj vždy uděláme čas a se vším se může svěřit. Nedovedu si představit, jak by toto fungovalo při více dětech.Rodiče si pořídí kupu dětí a pak jedno vychovává druhé a je tak okrádáno o zdravý dětský vývoj a je neúměrně deptáno odpovědností, kterou mají nést rodiče.
Předchozí