Milá Marcelo, dneska jsem si přečetla Tvůj zajímavý příspěvek o toxoplazmóze. Zaujala mě informace o promořenosti králíků virem toxoplazmózy. Jako prevenci doporučuješ 3denní zmrazování. Máme v rodině příbuzného, který chová králíky a často je dostáváme, takže z čerstvého masa vařím polévku nebo ho dusím nebo peču. Můj dotaz zní: pokud maso nemrazím, je dostatečná úprava uvaření v papiňáku /asi 1/2 hodiny/, popř. dušení či pečení jako prevence toxoplazmozy? Děkuji za odpověď. Milena
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.